17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Εκατοντάδες άνθρωποι είναι ακόμα κάτω από τα συντρίμμια» του θεάτρου της Μαριούπολης, λέει ο Ζελένσκι, “κανένας νεκρός από τον βομβαρδισμό” λέει το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης

Ημερομηνία:

Συγχυση σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει με τους εγκλωβισμένους (ή μη) στο θέατρο της Μαριούπολης αφού ο πρόεδρος της χώρας μέσω βίντεο ανέφερε ότι υπάρχουν εκατοντάδες εγκλωβισμένοι τη στιγμή όπου το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης με δικιά του ενημέρωση αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένας νεκρός παρά μόνο  ένας σοβαρά τραυματίας.

Πιο αναλυτικά, σε νέο του μήνυμα, μέσω βίντεο, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, υποσχέθηκε ότι οι Ρώσοι θα πληρώσουν για τις «χιλιάδες καρδιές που σταμάτησε αυτός ο πόλεμος» στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι «κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν» το ουκρανικό ανθρωπιστικό φορτίο να εισέλθει στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

«Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τη Μαριούπολη, είπε. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 130 άνθρωποι διασώθηκαν στον τόπο βομβαρδισμού ενός θεάτρου όπου οι κάτοικοι της Μαριούπολης κρύφτηκαν από τους βομβαρδισμούς», σύμφωνα με όσα είπε ο Ζελένσκι.

«Εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Παρά τους βομβαρδισμούς, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσουμε το έργο διάσωσης».

Ο Ζελένσκι υποσχέθηκε επίσης ότι η Ουκρανία «θα γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ», προσθέτοντας ότι μίλησε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία «υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να επιταχύνει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ».

«Είμαι βέβαιος ότι επιτιθέμενοι σε εμάς μας, θα καταστρέψουν όλα όσα έχει επιτύχει η ρωσική κοινωνία τα τελευταία 25 χρόνια.

Και θα επιστρέψουν εκεί από όπου κάποτε άρχισαν να ανεβαίνουν από, όπως λένε, στην «κακή δεκαετία του ’90». Αλλά χωρίς ελευθερία», κατέληξε στο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Τι λέει το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης

Ο βομβαρδισμός του θεάτρου στη Μαριούπολη από ρωσικές δυνάμεις την Τετάρτη, σύμφωνα με το Κίεβο, προκάλεσε τουλάχιστον έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά όχι θανάτους, ανακοίνωσε σήμερα αργά το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο στον πρώτο του επίσημο απολογισμό.

"google ad"

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα. Υπάρχουν όμως πληροφορίες για έναν πολύ σοβαρά τραυματία», ανέφερε στο Telegram το δημοτικό συμβούλιο αυτής της πόλης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Η απομάκρυνση συντριμμιών συνεχίζεται στο μέτρο του εφικτού και οι πληροφορίες για θύματα θα συγκεντρωθούν», ανέφερε το συμβούλιο.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ