16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Εκδήλωση για την κατανομή του ενεργειακού χώρου στη Κρήτη – Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Ημερομηνία:

Με κοινή πρωτοβουλία της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών, της Περιφέρειας Κρήτης, και των Επιμελητηρίων ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΕΒΕΗ, διοργανώνεται διευρυμένη εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη «Δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και την κατανομή του ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη». Η εκδήλωση, η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις, αιρετή και δημόσια διοίκηση, θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου / ΤΕΕ-ΤΑΚ  (Π. Πρεβελάκη και Γρεβενών) ημέρα Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 10π.μ.

Η συζήτηση πραγματοποιείται εν όψει των πολύ σημαντικών εξελίξεων στον τομέα της ενέργειας, που διαμορφώνονται λόγω των νομοθετικών ρυθμίσεων του Υπουργείου Ενέργειας, της αναμενόμενης ‘’μεγάλης’’ ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα, της προγραμματιζόμενης κατασκευής των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων και του εντοπισμού και εκμετάλλευσης βιοαερίου στην Δυτική και ΝΔ Κρήτη.

Με δεδομένη την υφιστάμενη ενεργειακή κρίση και την επιρροή της σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, οι μοναδικές πλέον ενδεδειγμένες βιώσιμες λύσεις είναι αυτές που προσφέρουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η ορθολογική χρήση αυτών, με την Κρήτη να πλεονεκτεί σε επάρκεια αυτών. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για τη μεγιστοποίηση της συμβολής της ενεργειακής μετάβασης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού είναι η κατά προτεραιότητα διάθεση του ενεργειακού και γεωγραφικού χώρου στους ΟΤΑ, σε τοπικούς φορείς και στους πολίτες του νησιού, για την υλοποίηση συλλογικών έργων ενεργειακής μετάβασης.

Επενδύοντας στις συλλογικές πρωτοβουλίες και μέσω της δυναμικής που έχουν αναπτύξει οι Ενεργειακές Κοινότητες ευρείας βάσης, οι φυσικές πηγές ενέργειας της Κρήτης θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κατανεμηθούν χωρικά ανάλογα, προσφέροντας το μέγιστο όφελος στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...