26.8 C
Chania
Wednesday, July 24, 2024

Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Γάζι

Ημερομηνία:

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28  Ιουνίου και ώρα 16.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Γάζι.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού της Σχεδιασμού, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και υλοποιείται από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

“Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε με ποιο τρόπο μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη”, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Γάζι, Παλαιά ΕΟ Ηρακλείου – Ρεθύμνου 232, την Παρασκευή 28/06/2024 και ώρα 16:00 μ.μ.

Εγγραφές στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-gazi/

Γενικές πληροφορίες: Σπύρος Αλεξάκης, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.19) και στα email: alexakis@daidalosao.gr και info@minoanenergy.gr

Πρόγραμμα ημερίδας για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Παρασκευή 28/06/2024

Η ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μας αφορά όλους.

Οι Ενεργειακές Κοινότητες αποτελούν το όχημα που μετατρέπουν τον πολίτη από παθητικό καταναλωτή σε αυτοπαραγωγό της δικής του ενέργειας, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος του τόπου μας. Ελάτε να συζητήσουμε!

Ώρα    Εισήγηση

16:00 – 16:30 Ενεργειακές Κοινότητες/ Δείκτες ESG – Μετάβαση και οφέλη για τους πολλούς

16:30 – 17:00 Φωτοβολταϊκά πάρκα – Με “την πρίζα” στον Ήλιο δημιουργούμε πρόσθετο εισόδημα

17:00 – 17:30 Αιολική ενέργεια – Αξιοποιούμε σωστά τον άνεμο του τόπου μας

Διάλειμμα 30 λεπτών

18:00 – 18:30

Βιομάζα – Γεωθερμία – Το τεράστιο δυναμικό της Κρήτης

18:30 – 19:00 Υδατικά αποθέματα – Ας μιλήσουμε για το νερό…

19:00 – 19:30

Τοποθετήσεις – συζήτηση

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίεργο κοκκώδες αφρώδες υλικό σε Καλαθά, Σταυρό, Τερσανά, Κουλούρα

Ένα περίεργο κοκκώδες υλικό, αφρώδες, εμφανίστηκε σήμερα σε πολλές...

Συμφωνία “εθνικής ενότητας” Φατάχ και Χαμάς μετά από 17 χρόνια ρήξης

Συμφωνία «εθνικής ενότητας» με άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις, μεταξύ των οποίων...

Κασσελάκης: «Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα – Τέλος είπα, τέλος»

«Τινάχτηκε» η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου...