24.8 C
Chania
Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026

Εκδήλωση Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου με θέμα «πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό-Εξελίξεις και προοπτικές»

Ημερομηνία:

Το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό-Εξελίξεις και προοπτικές».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17/9/2024  12:00-13:30 στο κεντρικό κτήριο.

Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ένωσης Φυτωριούχων Ελλάδας, της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς, Φυτωριούχοι και Ειδικοί επιστήμονες.

Το πρόγραμμα εκδήλωσης

12:00-12:10 Άφιξη συμμετεχόντων-Χαιρετισμοί
12:10-12:20 Παρουσίαση Έργου «Δημιουργία προβασικών, βασικών και πιστοποιημένων φυτειών ελιάς, εσπεριδοειδών και συκιάς–ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΥΤΩΡΙΑ» Δρ. Γ. Κουμπούρης, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ελαιοκομίας, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Χανιά, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
12:20-12:30 «Πολλαπλασιαστικό υλικό και εξελίξεις στην καλλιέργεια εσπεριδοειδών» Δρ. Β. Ζιώγας, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Εσπεριδοειδών, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Χανιά, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
12:30-12:40 «Πολλαπλασιαστικό υλικό και εξελίξεις στην καλλιέργεια ελιάς» Δρ. Ι. Μανωλικάκη, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Χανιά, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
12:40-12:50 «Πολλαπλασιαστικό υλικό και εξελίξεις στην καλλιέργεια αβοκάντο» Δρ. Θηρεσία-Τερέζα Τζατζάνη, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Υποτροπικών Φυτών, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Χανιά, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
12:50-13:00 «Ανάγκες και προοπτικές φυτωριακών επιχειρήσεων» Σωτήριος Σαλής, Πρόεδρος Ένωσης Φυτωριούχων Ελλάδος
13:00-13:30 Στρογγυλό τραπέζι-Συζήτηση Δρ. Ελισάβετ Χατζηβασιλείου (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Αικατερίνη Μιστακίδου (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς ΔΟΕΠΕΛ), Γεώργιος Πάγκαλος (Φυτώρια Πάγκαλος), Δρ. Γεώργιος Κουμπούρης, Δρ. Ανδρέας Ντούλης, Δρ. Βασίλειος Γκισάκης  (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), Μιχαήλ Πλατής (Αγροαναπτυξιακή), Δρ. Χριστίνα Βαρβέρη (Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο).
13:30 Ελαφρύ γεύμα

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 2 «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των επιχειρησιακών ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας», του Υπομέτρου 16.1 – 16.2 «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020)» εθνικής και διακρατικής εμβέλειας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020, (κωδικός έργου:Μ16ΣΥΝ2-00156).

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλληψη δύο 23χρονων στο Ηράκλειο για παράνομο όπλο και απόπειρα σωματικής βλάβης

Σύλληψη δύο 23χρονων στο Ηράκλειο για παράνομο όπλο και απόπειρα σωματικής βλάβης. Κατασχέθηκε πιστόλι κρότου και πέντε κάλυκες μετά από άσκοπους πυροβολισμούς σε κατάστημα Αρχανών.

Καταγγελία δανειοληπτών στην Τράπεζα της Ελλάδος για πρακτικές της PQH

Τέσσερις δανειολήπτες καταγγέλλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος την PQH για καταχρηστικές πρακτικές, μετά από εξώδικο απαίτησης 966.229 ευρώ. Ζητούν διαφάνεια και έλεγχο της εταιρείας.

Η Κρήτη στο επίκεντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας: Φιλοξένησε τον 7ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομικού Δώρου

Η Κρήτη φιλοξένησε τον 7ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομικού Δώρου με αντιπροσωπεία της IGCAT. Το ελαιόλαδο Ζήρου Σητείας κέρδισε το πρώτο βραβείο, ενώ δύο κρητικά προϊόντα διακρίθηκαν σε ειδικές κατηγορίες.

Σύλληψη γυναίκας στο Ρέθυμνο για έκθεση και σωματική βλάβη ανηλίκου

Σύλληψη γυναίκας στο Ρέθυμνο ως προσωρινά υπεύθυνης σε επιχείρηση, μετά από περιστατικό που οδήγησε ανήλικη στο νοσοκομείο με συμπτώματα μέθης. Κατηγορείται για έκθεση και σωματικές βλάβες.