17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Εκδήλωση στα Ρούστικα Ρεθύμνου για τον Μανόλη Αναγνωστάκη

Ημερομηνία:

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνης και το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο & Βιβλιοθήκη Ρουστίκων “Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρουστίκων και τη “Φλόγα Ρουστίκων” Α.Ο.,  διοργανώνει το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 και ώρα 8.30 μ.μ. εκδήλωση στα Ρούστικα, με θέμα:

«Μανόλης Αναγνωστάκης: Εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι…

Η κρυφή γοητεία και τα φανερά πάθη του ποδοσφαίρου».

Στην εκδήλωση του Ομίλου θα μιλήσουν ο Δημήτρης Κόκορης, αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, με θέμα: «Ο Μανόλης Αναγνωστάκης και το ποδόσφαιρο», η Βάσω Ε. Μώραλη, δημοσιογράφος-νομικός, με θέμα: «Ποδόσφαιρο: Έμφυλα κι άλλα στερεότυπα και προκαταλήψεις για τον “βασιλιά των σπορ”. Η ιδιότυπη σχέση των γυναικών με την “μπάλα”» και ο Γιάννης Ζαϊμάκης, καθηγητής Παν. Κρήτης, με θέμα: «Από το “παιχνίδι του λαού” στο ποδοσφαιρικό θέαμα της καταναλωτικής κοινωνίας». Παρέμβαση με τίτλο «Απότιση τιμής στον ποδοσφαιρόφιλο Μανόλη Αναγνωστάκη. Μέσι για πάντα» του Νάσου Βαγενά, ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ, θα παρουσιάσει στην εκδήλωση ο Γιάννης Δημητρακάκης, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου.

Ο ηθοποιός Κωστής Καπελώνης θα διαβάσει τα κείμενα του Μανόλη Αναγνωστάκη «Άγιαξ, για πάντα Άγιαξ» και «Σελίδες από την ποδοσφαιρική αυτοβιογραφία μου».

Την εκδήλωση συντονίζει ο Μιχ. Γ. Μπακογιάννης, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ