18.2 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Εκδήλωση – συζήτηση: «8 Μάρτη: Διεθνής Μέρα Γυναικών»

Ημερομηνία:

Όταν καθιερώθηκε η η διεθνής ημέρα γυναικών πριν έναν αιώνα, οι γυναίκες εργάτριες ήταν μια μειοψηφία που είχαν να αντιμετωπίσουν τις πιο καθυστερημένες αντιλήψεις:  «ο ρόλος των γυναικών είναι στο σπίτι» ή όπως έλεγαν η ναζί στον μεσοπόλεμο  «ο χώρος για τη γυναίκα είναι στην εκκλησία, στη κουζίνα, στο παιδί». Τα πράγματα έχουν αλλάξει, μετά από τεράστιους αγώνες, αλλά η απελευθέρωση από την καταπίεση δεν έχει κερδηθε. Είναι δυνατή η απελευθέρωση χωρίς την ανατροπή του καπιταλισμού; Η συζήτηση έχει ξανανοίξει. Όπως μπαίνουμε στις μάχες ενάντια στο Μνημόνιο, έτσι μπαίνουμε στη συζήτηση για την αναγκαιότητα της γυναικείας απελευθέρωσης. Δεν έχουμε πάντα αυτή τη δυνατότητα συζήτησης αλλά η  συγκυρία φέρνει το ζήτημα ξανά στην επιφάνεια, μαζί με την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της πάλης ενάντια στον φασισμό.

Για να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις την πάλη μας για την γυναικεία απελευθέρωση αλλά και την συνολική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «8 Μάρτη: Διεθνής Μέρα Γυναικών» με ομιλήτρια την Δήμητρα Κυρίλλου, δημοσιογράφο στην εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, που διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και ώρα 7.30 μ.μ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ