15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Εκδηλώσεις Μνήμης 9-26 Σεπτεμβρίου: 91 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου σε συνεργασία με τους: Σύλλογο Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου «Άγιος Γεώργιος»,   Πολιτιστικό Σύλλογο Θρακιωτών, Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης «Άγιος Πολύκαρπος», Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ»,  Σύλλογο Καππαδοκών- Μικρασιατών  Κρήτης, Σύλλογο Αλατσατιανών Ν.Ηρακλείου, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση 91 Χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ώρα 20.00, πλατεία Νικαίας

–          Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης «Άγιος Πολύκαρπος» παρουσιάζει μουσική και τραγούδια της Μικρασίας με τη χορωδία του υπό τη διεύθυνση της κας Εύας Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Μαυρομανωλάκης (ούτι), Μιχάλης Σπυριδάκης (βιολί), Ελεάννα Πιτσικάκη (κανονάκι), Έφη Μαστορίδη (κρουστά)

 

–          Τραγούδια και χοροί από το μουσικοχορευτικό σχήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακιωτών.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ώρα 20.00, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ»

–          Ομιλία με θέμα «Τα αίτια του αφανισμού του Ελληνισμού της Ανατολής και η εγκατάσταση τους στην Ελλάδα» από τον κ. Γεώργιο Μαρταβαντζή, Πρόεδρο Συλλόγου Καππαδοκών- Μικρασιατών  Κρήτης.

–          Μουσικοχορευτική εκδήλωση με χορούς από τη Μικρά Ασία από την Χορωδία και την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία».

Παράλληλα

  • 19-26 Σεπτεμβρίου:  Έκθεση «Η Αττική και η Κρήτη υποδέχονται τους πρόσφυγες του ’22», στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου.  Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης –  Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου εγκαινιάζουν την έκθεση «Η Αττική και η Κρήτη υποδέχονται τους πρόσφυγες του ’22»  την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ώρα 20.00 η οποία θα φιλοξενηθεί  στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από τις 19 Σεπτεμβρίου έως  τις 26 Σεπτεμβρίου. Ώρες Έκθεσης: Καθημερινά 9:00 – 13:30 / 18:00 – 21:00
    και Σάββατο 9:00 – 13:30
  • 16-22 Σεπτεμβρίου: Έκθεση βιβλίου στον αίθριο χώρο της Λότζια.

Ώρες λειτουργίας  10.00-23.00.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...