Εκδρομή της ΚΝΕ στα Ανώγεια

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την ιδιαίτερη φετινή επέτειο των 80 χρόνων του ηρωικού ΕΑΜ , που αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Κρήτης οργανώνουν το Σάββατο 30 Οκτώβρη μονοήμερη εκδρομή στα Ανώγεια Ρεθύμνου με σύνθημα:

«Η ιστορία μας διδάσκει:

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό,

"Sponsored links"

να τσακίσει το φασισμό,

ανοίγωντας το δρόμο για τις δικές του ανάγκες!»

Το ιστορικό χωριό των Ανωγείων αποτέλεσε πυρήνα του αντάρτικου αγώνα του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή ενάντια στους φασίστες κατακτητές, για αυτό και το «εκδικήθηκαν» με 3 ολοκαυτώματα.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικά ιστορικά γεγονότα, να μάθουν την αλήθεια για την Ιστορία της περιόδου, να έρθουν σε επαφή με τα πλούσια διδάγματα που βγαίνουν απο την μελέτη της ιστορικής πείρας του κινήματος, μέσα απο το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ και τα συμπεράσματα που συλλογικά έχει καταλήξει το κόμμα μας και αποτελούν σημαντικό αναντικατάστατο εφόδιο για την ταξική πάλη σήμερα.

Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το πανέμορφο και ιστορικό χωριό των Ανωγείων στην κορυφή του Ψηλορείτη.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

Αναχώρηση με λεωφορεία: Από το Ηράκλειο στις 10 π.μ., από το Άγαλμα Βενιζέλου, από τα Χανιά στις 9 π.μ. από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς και από το Ρέθυμνο στις 9.30 π.μ. από το Δημοτικό Κήπο.

11.30 – Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα στο κέντρο του χωριού.

12.45 – Επίσκεψη στην πλατεία Αρμί, στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, αφιερωμένο στους πεσόντες των τριών ολοκαυτωμάτων των Ανωγείων. Σύντομη παρουσίαση του χρονικού.

"Sponsored links"

13:00 – Εκδήλωση αφιερωμένη στα 80 χρόνια του ΕΑΜ και βασισμένη στα συμπεράσματα που προκύπτουν απο το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος με θέμα «Η ιστορία μας διδάσκει: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, να τσακίσει το φασισμό, να ανοίξει το δρόμο για τις δικές του ανάγκες!», στην πλατεία Αρμί.

15:00 – Φαγητό και κρασί σε τοπικό Μιτάτο.

18:30 – Επιστροφή σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Συμμετοχές και πληροφορίες στα τηλέφωνα:

6955719974 για Ηράκλειο και Λασίθι

6947605973 για τα Χανιά

και 6943293117 για το Ρέθυμνο

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live