14.8 C
Chania
Friday, January 10, 2025

Εκκεντρικά «καπέλα κατά της αντιγραφής» σε πανεπιστήμιο στις Φιλιππίνες

Ημερομηνία:

Εικόνες φοιτητών που φορούν τα λεγόμενα «καπέλα κατά της αντιγραφής» κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σε κολέγιο στις Φιλιππίνες έχουν γίνει viral στα social media λόγω της αστείας κατασκευής τους.

Ζητήθηκε από φοιτητές σε ένα πανεπιστήμιο στην πόλη Λεγκάζπι να φορούν καλύμματα κεφαλής που θα τους εμπόδιζε να κρυφοκοιτάξουν τις κόλλες των συμφοιτητών τους.

Πολλοί απάντησαν δημιουργώντας σπιτικά σκευάσματα από χαρτόνι, κουτιά αυγών και άλλα ανακυκλωμένα υλικά.

Η δασκάλα τους είπε στο BBC ότι έψαχνε για έναν «διασκεδαστικό τρόπο» για να εξασφαλίσει «ακεραιότητα και ειλικρίνεια» στα μαθήματά της.

Η Μαίρη Τζόυ Μαντάν-Ορτίζ, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Bicol University College of Engineering, είπε ότι η ιδέα ήταν «πραγματικά αποτελεσματική».

Εφαρμόστηκε στις πρόσφατες ενδιάμεσες εξετάσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές στο κολέγιο την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Η καθηγήτρια Μαντάν-Ορτίζ είπε ότι το αρχικό της αίτημα ήταν οι μαθητές να φτιάξουν ένα «απλό» σχέδιο από χαρτί.

Εμπνεύστηκε από μια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη μερικά χρόνια νωρίτερα.

Το 2013, μια εικόνα έγινε viral που εμφανιζόταν να δείχνει μια αίθουσα φοιτητών πανεπιστημίου στη Μπανγκόκ να δίνουν γραπτά τεστ ενώ φορούσαν «αυτιά» – φύλλα χαρτιού κολλημένα σε κάθε πλευρά του κεφαλιού τους για να κρύψουν την όρασή τους.

Η καθηγήτρια Μαντάν-Ορτίζ είπε ότι οι εκπαιδευόμενοι μηχανικοί της πήραν την ιδέα και έτρεξαν μαζί της – σε ορισμένες περιπτώσεις καινοτόμησαν πολύπλοκα καλύμματα κεφαλής σε «μόλις πέντε λεπτά» με σκουπίδια που βρήκαν γύρω τους.

Άλλοι φόρεσαν καπέλα, κράνη ή μάσκες για το Χάλοουιν για να εκπληρώσουν σύντομα το αίτημα.

Μια σειρά από αναρτήσεις της καθηγήριας στο Facebook – που έδειχναν τους νέους να φορούν τις περίτεχνες δημιουργίες τους – συγκέντρωσαν χιλιάδες likes μέσα σε λίγες μέρες και προσέλκυσαν κάλυψη από φιλιππινέζικα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενέπνευσαν επίσης σχολεία και πανεπιστήμια σε άλλες περιοχές της χώρας να ενθαρρύνουν τους δικούς τους μαθητές να βάλουν μαζί μαντίλια κεφαλής κατά της αντιγραφής.

Η καθηγήτρια Μαντάν-Ορτίζ είπε ότι οι φοιτητές της είχαν καλύτερες επιδόσεις φέτος, έχοντας ως κίνητρο να σπουδάσουν πολύ σκληρά για να ανταπεξελέθουν στις αυστηρές συνθήκες εξέτασης.

Πολλοί από αυτούς τελείωσαν νωρίς τις εξετάσεις τους, πρόσθεσε – και κανείς δεν πιάστηκε να αντιγράφει φέτος.

kosmodromio.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ