22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Ουκρανία κάλεσε τη ΔΟΑΕ για έλεγχο σχετικά με τη «βρώμικη βόμβα»

Ημερομηνία:

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρεζνίκοφ, δήλωσε ότι η ιδέα μιας «βρώμικης βόμβας (βόμβα με ραδιενεργό περιεχόμενο)» τους προκαλεί αηδία και κάλεσε τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών να στείλει αποστολές παρακολούθησης στη χώρα του.

Ο Ρεζνίκοφ έγραψε στο Twitter «Κάθε μέρα, ο ουκρανικός στρατός απελευθερώνει το έδαφός μας από τη ρωσική βρωμιά. Η ιδέα μιας βρώμικης βόμβας είναι αηδιαστική για εμάς. Καλούμε τις αποστολές παρακολούθησης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών στην Ουκρανία.

Ο κόσμος πρέπει να απαντήσει στον πυρηνικό εκβιασμό της Ρωσίας. Απαιτούμε τη συμμόρφωση με την παράγραφο 4 του Μνημονίου της Βουδαπέστης».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε ισχυριστεί ότι η Ουκρανία θα χρησιμοποιούσε μια «βρώμικη βόμβα».

Σε κοινή δήλωσή τους, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψαν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρώμικη βόμβα» στο έδαφός της.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ