Εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων

Κανένα σχόλιο

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ν. Χανίων απευθύνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων με αφορμή τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Στο κάλεσμα αναφέρεται:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

"Sponsored links"

Όλο το τελευταίο διάστημα τα μέλη της παράταξής μας επισκεφτήκαμε τους τόπους δουλειάς, συζητήσαμε τα προβλήματα με τους εργαζόμενους, επεξεργαστήκαμε μαζί τους προτάσεις και αναζητήσαμε λύσεις.

Συζητήσαμε το σοβαρότατο προβλήματα της έλλειψης προσωπικού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, το φέραμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, και προκαλέσαμε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους στους κήπους, τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το φέραμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, και απαιτήσαμε από τη Διοίκηση του Δήμου λύσεις.

Σταθήκαμε στο πλάι των συναδέλφων που εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες στα αρχεία της Πολεοδομίας.
Σταθήκαμε στο πλάι των συναδέλφων Σχολικών Φυλάκων σε όλες τις φάσεις του αγώνα τους.

Στις 16 Δεκέμβρη ψηφίζουμε για αιρετά μέλη για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο που διακυβεύονται και τα τελευταία εργασιακά μας δικαιώματα, που επιχειρείται η διάλυση των υπηρεσιών και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Σε μια εποχή που θριαμβεύει η «εθελοντική» (βλέπε απλήρωτη) εργασία, που οι υπηρεσίες έχουν αποδυναμωθεί πλήρως μετά τις διαθεσιμότητες (Διοικητικοί υπάλληλοι, Σχολικοί Φύλακες, Δημοτικοί Αστυνομικοί), καθώς και τις συνεχείς αποχωρήσεις των συναδέλφων λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Σε μια εποχή που το νέο ασφαλιστικό θα αυξήσει παραπάνω τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ όσοι παραμείνουν στους Δήμους θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται σε εξευτελιστικά επίπεδα, είτε άμεσα είτε μέσω των πρόσθετων φόρων, είτε μέσω των μειώσεων των παροχών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να ρημάξουν τις ζωές μας.

"Sponsored links"

– Οφείλουμε να αντισταθούμε, να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την επανα-πρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων, για τη στελέχωση των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και για επαναφορά των παροχών τουλάχιστον στα προ μνημονίων επίπεδα.

– Οφείλουμε να επιλέξουμε αντιπροσώπους στο υπηρεσιακό συμβούλιο που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας, θα αντισταθούν σε συμβιβασμούς, πιέσεις και εκβιασμούς της οποιαδήποτε διοίκησης.

– Οφείλουμε να εκλέξουμε συναδέλφους που απορρίπτουν τον παραγοντισμό και δεν καλλιεργούν την ανάθεση.

– Οφείλουμε να εκλέξουμε συναδέλφους που θα αγωνιστούν με εντιμότητα και σθένος ενάντια σε ότι ζοφερό μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Οι υποψήφιοί μας :

1.   ΑΛΑΤΖΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Τεχνικά Συνεργία Δήμου Χανίων)
2.   ΓΕΖΟΥΕ ΔΩΡΑ (Διοικητική Υπηρεσία Δήμου Χανίων)
3.   ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Σφακίων)
4.   ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Χανίων)
5.   ΠΟΥΜΠΛΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ (Πράσινο Δήμου Χανίων)
6.   ΣΑΚΟΥΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (Διοικητική Υπηρεσία Δήμου Χανίων)
7.   ΣΕΦΕΡΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΔΟΚΟΙΠΠ)
8.   ΤΡΙΠΟΛΙΤΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ (Δημοτικό Γηροκομείο Δήμου Χανίων)

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις