Εκπαιδευτικοί Γυμνασίου Αλικιανού: Οι αστυνομικές παρεμβάσεις δεν αποτελούν παιδαγωγικό μέτρο

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση σχετικά με τις αστυνομικές και εισαγγελικές παρεμβάσεις που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα σε υπό κατάληψη σχολεία έδωσαν στη δημοσιότητα εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αλικιανού

Η απόφαση, που πάρθηκε από την πλειοψηφία των διδασκόντων του σχολείου αναφέρει:

“Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι χρέος μας είναι να λειτουργούμε σε όλες τις περιστάσεις παραδειγματικά με τη στάση μας.

"Sponsored links"

Αυτό το χρέος μας επιβάλλει να διδάσκουμε την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν στη σχολική κοινότητα με δημοκρατικό τρόπο και να επιδιώκουμε την καλλιέργεια κλίματος αλληλοσεβασμού, το οποίο άλλωστε είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την μαθησιακή διαδικασία.

Πάγια αντίληψη των εκπαιδευτικών είναι ότι οι αστυνομικές και  εισαγγελικές παρεμβάσεις δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση παιδαγωγικά μέσα αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων των μαθητών μας και αντιβαίνουν σε έναν από τους σπουδαιότερους σκοπούς του δημόσιου σχολείου που είναι η διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων με δημοκρατικά ιδεώδη”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live