15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εκπληξη: O Αντώνης Σαμαράς δεν παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα – Καυτό παρασκήνιο

Ημερομηνία:

Έκπληξη από την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να επιλέξει να γίνει η μεταβίβαση της  πρωθυπουργίας στον ΣΥΡΙΖΑ από τον στενό του συνεργάτη και όχι από τον ίδιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, και επισήμως πλέον, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, καθώς έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία.

Έτσι, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού έγινε από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά στο διευθυντή του γραφείου τύπου του κ. Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Πού είναι ο πολιτικός πολιτισμός;
Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι απόρησαν με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην παραδώσει ο ίδιος την πρωθυπουργία στον διάδοχό του. Συνεργάτες του όταν ρωτήθηκαν για ποιό λόγο επελέγη αυτή η λύση απάντησαν «δεν προβλέπεται συνταγματικά».

Πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι «ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μην υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί δεν άντεχε το πλάνο του απερχόμενου».

«Πού πήγε ο πολιτικός πολιτισμός τον οποίο ευαγγελιζόσασταν ως χθες;» ρώτησε γνωστός δημοσιογράφος τον διευθυντή τύπου του Αντώνη Σαμαρά και εκείνος απάντησε ότι δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Συνεργάτης Σαμαρά στο iefimerida.gr: Ολα έγιναν συνταγματικά και θεσμικά

To iefimerida.gr επικοινώνησε με συνεργάτη του κ. Σαμαρά και ρώτησε γιατί δεν παρέδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον νικητή των εκλογών.

«Ο Σαμαράς έχασε, τον πήρε τηλέφωνο, μέχρι εκεί. Ολα έγιναν συνταγματικά και θεσμικά. Ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Κώστας Μπούρας παρέδωσε στον νέο ομόλογό του. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Εγώ προσωπικά ήμουν στο Μαξίμου, πήγα να συνεννοηθώ με τον τηλεοπτικό παραγωγό του κ. Τσίπρα για ό,τι χρειαστεί και αποχώρησα» είπε ο συνεργάτης.

Σάλος μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο εν λόγω συνεργάτης διέρρευσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απαιτήσει να μην παρίσταται ο Αντώνης Σαμαράς στην παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά στην παράδοση-παραλαβή

Ωστόσο, από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ζήτησαν να μην παρίσταται στην παράδοση ο Αντώνης Σαμαράς.

"google ad"

«Αυτό που συνέβη ήταν πρωτόγνωρο. Δεν υπήρχε κανείς από την προηγούμενη κυβέρνηση να υποδεχτεί το νέο πρωθυπουργό. Είναι ενδεικτικό του πολιτικού πολιτισμού τους» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, προσθέτουν:

«Ξεναγηθήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου από δύο υπαλλήλους, ευγενέστατους.

Ο διευθυντής του γραφείου Σαμαρά Κώστας Μπούρας μας είπε ότι όλα τα έγγραφα έχουν ήδη μεταβιβαστεί στα αρμόδια υπουργεία. Ακόμη και τα συρτάρια είναι άδεια. Δεν έχει τίποτα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν έχει ούτε σαπούνι στην τουαλέτα».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...