23.4 C
Chania
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026

ΕΚΠΟΙΖΩ στη συνάντηση με Δραγασάκη: «Ένας στους τρείς δεν θα μπορεί να κρατήσει το σπίτι του»

Ημερομηνία:

Ένας στους τρεις οφειλέτες δε θα μπορεί να κρατήσει το σπίτι του εάν τελικά τεθεί ως όριο στις οφειλές το ποσό των 200.000 ευρώ, ανέφερε η αντιπροσωπεία της ΕΚΠΟΙΖΩ στην διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Οι εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ μετέφεραν τις ανησυχίες των υπερχρεωμένων καταναλωτών και εξέθεσαν τις απόψεις της Ένωσης.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν από τον κ. Δραγασάκη τόσο για τις θέσεις της Κυβέρνησης, αναφορικά με την διάσωση της κύριας κατοικίας και τη γενικότερη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Γεροβασίλη: Κανείς δεν θα χάσει το σπίτι του

Στόχος να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα ώστε «από την 1η του έτους να επιστρέψει η σταθερότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα, όπως προστασία της πρώτης κατοικίας, πλειστηριασμοί, κόκκινα δάνεια και 100 δόσεις, το συντομότερο δυνατό.

Σε ερώτηση για πιθανή απειλή της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι κανείς δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του και ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε αυτό να εξασφαλιστεί. «Είμαστε διατεθειμένοι», σημείωσε, «να κάνουμε τη διαπραγμάτευση σε όλα τα δυνατά επίπεδα».

Σταθάκης: Θα βρεθεί λύση για την Α” κατοικία

Για θετικό πνεύμα στις συζητήσεις με τον Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ενώ για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα βρεθεί λύση η οποία θα δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες και θα συνιστά ένα ακόμη πεδίο στο οποίο θα υπάρξει συμφωνία».

nooz.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μικρές συνήθειες, μεγάλες αλλαγές: Απλές πρακτικές για τη μείωση αποβλήτων χαρτιού

Πρακτικές συμβουλές για τη μείωση αποβλήτων χαρτιού στην καθημερινότητα. Μάθετε απλές συνήθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: “Τεράστια πρόκληση η αποφυλάκιση Κασιδιάρη για το λαό που με μαζικό...

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλουν την αποφυλάκιση Κασιδιάρη για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Παύλου Φύσσα. Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά.

8ος Δρόμος Μουσούρων: Τρέχουμε μαζί για τον τόπο μας την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει τον 8ο Δρόμο Μουσούρων στις 27 Σεπτεμβρίου 2026. Ημιμαραθώνιος 21χλμ, 10χλμ και 4χλμ στα χωριά της Δ.Ε. Μουσούρων.