13.2 C
Chania
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ Σπυράκη, Νικολάου και Χειμάρας

Ημερομηνία:

“Οριστικά έχει κλείσει” το θέμα με τις υποψηφιότητες της Μαρίας Σπυράκη, της Σοφίας Νικολάου και του Θέμη Χειμάρα, είπε ο Γιάννης Οικονόμου στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι και οι τρεις δεν θα περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε και για το ζήτημα της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο, απέφυγε να τοποθετηθεί και επισήμανε “κάντε λίγη υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων”. Αντίθετα, προανήγγειλε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης θα είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης ερωτήθηκε και για την υπόθεση του Γιάννη Ραγκούση τονίζοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν. “Δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κάποιος δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και να φτιάχνει σπίτι με πισίνα” είπε χαρακτηριστικά.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόφαση Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης για τις επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο

Απόφαση Ενιαίου ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης για επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο. Καταγγελία εμπλοκής της κυβέρνησης και κάλεσμα σε αντιπολεμική συγκέντρωση στα Χανιά.

Σύλληψη αλλοδαπού με 143 γραμμάρια κοκαΐνης στα Χανιά

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στα Χανιά με 143 γραμμάρια κοκαΐνης. Επιχείρηση της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Συνδικάτο Τροφίμων Ν. Χανίων: Έξω η Ελλάδα από τη σφαγή – Κάλεσμα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 12ης Μαρτίου

Το Συνδικάτο Τροφίμων Ν. Χανίων καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/3, καταγγέλλοντας την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τον ρόλο της Βάσης της Σούδας.

Ασκήσεις άνευ πυρών στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοίνωσε ασκήσεις άνευ πυρών στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος στις 12-13 Μαρτίου 2026. Αποφυγή διέλευσης από την περιοχή ζητά η Ακτοφυλακή.