14.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Ελλάδα: Η 3η πιο εξαρτώμενη χώρα από τον τουρισμό παγκοσμίως

Ημερομηνία:

Η αρνητική επίπτωση της πανδημίας της covid 19 στον παγκόσμιο τουρισμό και τις αερομεταφορές δεν μπορεί να συγκριθεί με τις απώλειες σε κανέναν άλλο κλάδο.

Η  επιβολή καραντίνας, τα κλειστά σύνορα για άλλους λόγους πέραν των επαγγελματικών και η απροθυμία πολλών ανθρώπων να ταξιδέψουν έχει φέρει τις παγκόσμιες τουριστικές υπηρεσίες σε έναν άνευ προηγουμένου μαρασμό.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του Covid-19 υπόσχονται να δώσουν ένα τέλος  στην πανδημία, οι χώρες των οποίων οι οικονομίες βασίζονται στον τουρισμό έχουν να διαβούν ένα μακρύ δρόμο για την ανάκαμψη, τονίζει η gzeromedia.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα οι οικονομίες που βασίζονται περισσότερο στον τουρισμό είναι οι Φιλιππίνες με τον κλάδο  να αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ. Πέρυσι την χώρα επισκέφτηκαν 84% λιγότεροι τουρίστες . Δεύτερη στη λίστα η Ταϊλάνδη με τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει το 22% του ΑΕΠ και το 2020 είδε 83% μείωση στους διεθνείς επισκέπτες. Τρίτη στη λίστα είναι η χώρας μας, με τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει το 21% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Το 2020 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 77% λιγότεροι τουρίστες.

Την κορυφαία πεντάδα εξαρτημένων από τον τουρισμό χωρών συμπληρώνουν η Πορτογαλία και το Χονγκ Κονγκ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...