14.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Ελλάδα – Ουγγαρία 12-9: Αλύγιστες, ασταμάτητες και «Βασίλισσες» του κόσμου!

Ημερομηνία:

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια κόσμου! Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Σιγκαπούρη νικώντας 12-9 την Ουγγαρία!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση! Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα φέρει στην Ελλάδα και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου! Μία εκπληκτική εμφάνιση από τη «γαλανόλευκη» στον τελικό έφερε τη νίκη με 12-9 επί της Ουγγαρίας!

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το σύνολο του Χάρη Παυλίδη ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και φτάνει τα 14 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις! Μία τρομερή εμφάνιση σε άμυνα! Μάλιστα, αυτό είναι και το δεύτερο χρυσό στη διοργάνωση για την Ελλάδα, μετά το 2011.

Μπλόκαρε σουτ και φουνταριστό, παίρνοντας προβάδισμα στον τελικό

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με την Ελλάδα να βρίσκει γρήγορο γκολ, με την Χριστίνα Τριχά να ευστοχεί από θέση πέναλτι (1-0). Η «γαλανόλευκη» έπαιξε πολύ καλή άμυνα, κλείνοντας τους διαδρόμους των Μαγυάρων στη φουνταριστό τους. Η ισοφάριση ήρθε από ωραία λόμπα της Ριμπάνσκα (1-1), αλλά και πάλι το ελληνικό σύνολο βρήκε το δρόμο για να πάρει προβάδισμα.

Με την Μυριοκεφαλιτάκη να κάνει εξαιρετική δουλειά στα δύο μέτρα, πήρε αποβολές και πέναλτι από τα οποία η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών βρήκε τα γκολ για να διευρύνει το προβάδισμά της και να πάει στο +2 στο δεύτερο οκτάλεπτο (3-1).

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν σταμάτησε το ρυθμό του και με εξαιρετική απόδοση σε άμυνα και επίθεση ανέβασε το προβάδισμά της στα τέσσερα τέρματα (5-1). Μετά από ώρα η Ουγγαρία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά αυτό δεν πτόησε την Ελλάδα η οποία διπλασίασε την υπέρ της διαφορά από το πρώτο ημίχρονο. Σκορ ημιχρόνου 8-4 υπέρ της Εθνικής ομάδας.

Δεν άφησε περιθώρια στην Ουγγαρία και σήκωσε το… τιμημένο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουγγαρία μπήκε με σκοπό να μειώσει στο σκορ, ώστε να έχει ελπίδες να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στον τελικό! Οι Μαγυάρες βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν σε 9-6, αλλά ένα εκπληκτικό γκολ της Σάντα στα τελευταία δευτερόλεπτα του τρίτου οκτάλεπτου, εξανέμισε τις ελπίδες της Ουγγαρίας για κάτι καλό (10-6).

Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Ελλάδα έκανε άριστη διαχείριση της διαφοράς της, φτάνοντας σε double score (12-6). Οι επιλογές της Ουγγαρίας ήταν κακές στην επίθεση, με την Σταματοπούλου να είναι απροσπέλαστη με 15 αποκρούσεις.

Η Ελλάδα δεν γινόταν να χάσει! Έτσι κι έγινε! Η κόρνα ήχησε και με σκορ 12-9 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου!

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 5-3, 2-2, 2-3

Ελλάδα (Xάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Τριχά, Σάντα, Γιαννοπούλου, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη, Τζούρκα, Κουρέτα.

Ουγγαρία (Σάντορ Τσεχ): Νέζμελι, Zίλαγκι, Βάλι, Βάρο, Σουμέγκι, Ντοσμόντι, Κέστελι, Λεϊμέτερ, Ριμπάνσκα, Φάραγκο, Γκάρντα, Τόρμα, Τίμπα, Χάιντου.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...