12.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Ελλάδα: Πρώτη στην προσέλκυση νέων τουριστών στην Ευρώπη

Ημερομηνία:

Η Ελλάδα συνεχίζει να κατακτά τις καρδιές των Ευρωπαίων ταξιδιωτών, αναδεικνυόμενη για ακόμη μία χρονιά πρωταθλήτρια στην προσέλκυση νέων τουριστών. Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (European Travel Commission – ETC), η χώρα μας παραμένει σταθερά ανάμεσα στους τέσσερις κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή ελκυστικότητά της.

Η έρευνα, που καταγράφει τις βραχυπρόθεσμες ταξιδιωτικές προθέσεις Ευρωπαίων οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο ταξίδια τα τελευταία τρία χρόνια, δείχνει ότι η Ελλάδα κατακτά την πρώτη θέση στην προσέλκυση νέων τουριστών με ποσοστό 24%.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Ελλάδα διατηρεί κοινό επισκεπτών που επιστρέφουν για μια τουλάχιστον ακόμα φορά μετά το πρώτο τους ταξίδι. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην πέμπτη θέση στις προτιμήσεις των επισκεπτών που σκοπεύουν να την ξαναεπισκεφθούν, συγκεντρώνοντας 16%.

Ανάμεσα στους Ευρωπαίους που έχουν ήδη προγραμματίσει ταξίδι μέχρι και τον Νοέμβριο, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των προορισμών, με 6% να δηλώνουν ότι την έχουν στις άμεσες ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις.

Η χώρα μας εμφανίζει, επίσης, ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία και σε επιμέρους αγορές. Χαρακτηριστικά, για πρώτη φορά, η Ελλάδα σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στην αναδυόμενη αγορά της Πολωνίας, ισοβαθμώντας με την Ισπανία και την Ιταλία, με 9% — ποσοστό αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Σε άλλες αγορές, η Ελλάδα καταλαμβάνει:

  • 2η θέση στη Μεγάλη Βρετανία (8%)
  • 4η θέση στη Γαλλία, το Βέλγιο (αμφότερα με 6%) και την Ιταλία (5%)
  • 5η θέση στην Ολλανδία (7%), τη Γερμανία και την Αυστρία (6%)

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης πως ένας στους τρεις Ευρωπαίους σχεδιάζει τις διακοπές του για το φθινόπωρο. Αν και οι καλοκαιρινοί μήνες παραμένουν κυρίαρχοι (50% Ιούλιος-Αύγουστος, 14% Ιούνιος), ένα σημαντικό ποσοστό επιλέγει πιο ήσυχες περιόδους, όπως ο Σεπτέμβριος (22%), ο Οκτώβριος (8%) και ο Νοέμβριος (3%).

Η μετατόπιση αυτή φανερώνει την αυξανόμενη προτίμηση των ταξιδιωτών για διακοπές εκτός αιχμής, τόσο λόγω πιο ήπιου καιρού όσο και για την αποφυγή του συνωστισμού και την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...