20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Ελλάδα: Συμμαχία του μισανθρωπισμού”: Κι όμως, “αλληλέγγυοι” στη Γερμανία προχωρούν σε διαδήλωση εναντίον μόνο της Ελλάδας για τη στάση της στο μεταναστευτικό

Ημερομηνία:

Όλα τα είχε η μαριορή ο φερεντζές της έλειπε…

Όπως μας ενημέρωσε φίλη αναγνώστρια από τη Γερμανία, είχαμε την BILD που μας αποκαλούσε «τεμπέληδες», ήρθαν τώρα και οι δήθεν αλληλέγγυοι που μας λοιδορούν ως «μισάνθρωπους».

Οι “αλληλέγγυοι” καλούσαν σε διαδήλωση σε Γερμανία και Ελβετία εναντίον της Ελλάδας για τη στάση της στο μεταναστευτικό με αφίσες που γράφουν  “Griechenland: Pakt der Menschenfeindlichkeit (Ελλάδα: Συμμαχία του μισανθρωπισμού)”.

Να σημειώσουμε ότι οι διοργανωτές στη σελίδα τους στο facebook καλούν σε συγκέντρωση και για την”9η επέτειο της Συριακής Επανάστασης”.

Στο σχετικό κείμενο του καλέσματος για τη διαδήλωση εναντίον της Ελλάδας δε γίνεται καμία αναφορά στην εργαλειοποίηση των μεταναστών από το καθεστώς Ερντογάν, ούτε στις ευθύνες της Ευρώπης, ούτε στο γεγονός ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν κλείσει τα σύνορά τους αφήνωντας την Ελλάδα μόνη στο ζήτημα. Αναφέρεται μάλιστα σε δομές στη Γερμανία που είναι έτοιμες να αποδεκτούν πρόσφυγες, λες και η Γερμανία δεν έχει κλείσει τα σύνορά της και η Ελλάδα τους αποτρέπει να φτάσουν στον προορισμό τους.

Πιο αναλυτικά στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Στο τέλος της βδομάδας, η Τούρκικη κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων της με την Ελλάδα και πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν με ελπίδες να βρουν προστασία στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα όμως σφράγισε τα δικά της σύνορα με δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού και αποτρέπει ανθρώπους από το να έρθουν στη χώρα τους με δακρυγόνα, κροτίδες κρότου λάμψης και κανόνια νερού ενώ υπάρχουν αναφορές για προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Οι άνθρωποι προσπαθούν να δραπετεύσουν στην Ευρώπη και μέσω θάλασσας με την ελπίδα ότι θα φτάσουν σε κάποια από τα ελληνικά νησιά. Η Ελλάδα προσπαθεί να τους αποτρέψει με 52 πολεμικά πλοία που περιπολούν. Αν τα καταφέρουν και φτάσουν στη Λέσβο εκεί τους περιμένουν οι συνήθεις φασίστες.

Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι μία απόλυτη ντροπή για την Ευρώπη. Στη Γερμανία, οι δομές είναι έτοιμες για να αποδεκτούν πρόσφυγες. Δεκάδες πόλεις είναι έτοιμες να βοηθήσουν όπως και χιλιάδες αλληλέγγυοι.

Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν ΤΩΡΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στον Δήμο Χανίων για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος...