28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Ελλάδα 2.0: Μπάχαλο και με το IRIS – Πολλά προβλήματα σε ALPHA και VIVA – Δε σηκώνουν τα τηλέφωνα οι τράπεζες

Ημερομηνία:

Τίποτα δε φαίνεται να λειτουργεί σε αυτή τη χώρα…

Προκαλούν προβληματισμό,τα σοβαρά προβλήματα στο το ebanking της Alpha Bank αλλά και της VIVA αφού στο τέλος της ημέρας λήγει η προθεσμία εγγραφών στο σύστημα IRIS των αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίας, διαφορετικά θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.500 ευρώ

Από την Παρασκευή το ebanking της Alpha Bank αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, που όπως φαίνεται, συνεχίζονται και σήμερα, την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που έχουν επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο σύστημα άμεσων πληρωμών.

Πριν τις 14.00 το mobile banking και το internet banking της Alpha Bank, εμφανίζει μήνυμα πως είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η είσοδος των χρηστών.

Παρόμοια και χειρότερη είναι η κατάσταση στην VIVAWALLET αφού δεν υπάρχει πουθενά η δυνατότητα ενεργοποίησης του IRIS, δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με υπάλληλο ούτε μέσω τσατ, ούτε μέσω τηλεφώνου!

Χαρακτηριστικό είναι ότι πελάτες περιμένουν κυριολεκτικά ώρες σε γραμμή αναμονής δίχως να εμφανίζεται ποτέ ένας υπάλληλος για να τους εξυπηρετήσει.

Οι τράπεζες- για ακόμη μια φορά – δε θα έχουν καμία επίπτωση για την αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν τους πολίτες τη στιγμή όπου οι πολίτες απειλούνται με σημαντικά πρόστιμα και παραμένουν απροστάτευτοι από το ίδιο το κράτος το οποίο συντηρούν με τα χρήματά τους!

Με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα, όσοι επαγγελματίες δεν συνδεθούν μέχρι σήμερα με το σύστημα ΙRIS, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Στα ερωτήματα των ενδιαφερόμενων η Alpha Bank απαντούσε πως έχουν τεχνικό πρόβλημα.

Μάλιστα, σε επισήμανση ότι θα πρέπει ο πελάτης της τράπεζας να λάβει μια απάντηση γιατί λήγει η προθεσμία για το IRIS, έλαβε την απάντηση πως μπορούσε να το κάνει όλο το καλοκαίρι και όχι τελευταία ημέρα.

Στη συνέχεια, η μόνη λύση που προσέφεραν ήταν να τον συνδέσουν με τη φωνητική πύλη για τα παράπονα.

Παρόμοια η κατάσταση και στη viva αφού δεν εμφανίζεται κανείς εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ