Ελληνικό αιολικό ρεκόρ στην Ευρώπη: Το 32,6% της συνολικής ενέργειας καλύφθηκε με ανεμογεννήτριες

1 Σχόλιο

Επιδόσεις… Δανίας κατέκτησε η αιολική ενέργεια χθες Δευτέρα στη χώρα μας, ημέρα κατά την οποία οι ανεμογεννήτριες κάλυψαν το 32,6 % της συνολικής ζήτησης ενέργειας.

Ποσοστό που κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης (μετά τη Ρουμανία με 35% και οριακά πάνω από τη Δανία με 32,4%) ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική επίδοση είναι υπερδιπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (16,1%).

Τα στοιχεία προκύπτουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας, (EWEA), μέλος της οποίας στη χώρα μας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ. Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις η υψηλή ελληνική επίδοση οφείλεται αφενός στις καιρικές συνθήκες (δυνατοί άνεμοι) που επικρατούν στη χώρα και αφετέρου στη σχετικά χαμηλή ζήτηση που παρατηρείται κάθε χρόνο αυτήν την εποχή.

"Sponsored links"

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αιολική ισχύς διατηρήθηκε σταθερή στη διάρκεια του 24ώρου στο 1,8 – 1,9 γιγαβάτ και ήταν τετραπλάσια από τη λιγνιτική που κινήθηκε στα όρια των 500 μεγαβάτ. Η συνεισφορά των φωτοβολταϊκών κυμάνθηκε μέχρι τα 650 μεγαβάτ τις ώρες που υπήρχε ηλιοφάνεια ενώ οι μονάδες φυσικού αερίου κινήθηκαν από 680 μεγαβάτ μέχρι 3 γιγαβάτ, στις ώρες αιχμής (5 – 6 το απόγευμα) όταν κλήθηκαν να καλύψουν το υψηλότερο φορτίο της ημέρας.

Το ελληνικό ενεργειακό μείγμα κατά τη χθεσινή ημέρα απεικονίζεται στο συνημμένο διάγραμμα της EWEA.
Αιολική Ενέργεια

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΡΓΗΘΗΚΑΝ, ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ
    ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΒΙΚΕΝ.

    ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live