31.3 C
Chania
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2026

ΕΛΜΕ Χανίων: Αλληλεγγύη στον Χάρη Κουσινίδη για δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης

Ημερομηνία:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου και Γενικό Γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Έβρου, Χάρη Κουσινίδη, ο οποίος διώκεται για συνδικαλιστική δράση υπέρ των εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.

Η υπόθεση του Κουσινίδη εκδικάζεται την Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί στην Κομοτηνή, με την ΕΛΜΕ Χανίων να ζητά την άμεση παύση κάθε δίωξης και την εξάλειψη της ποινής που του έχει επιβληθεί από την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Η δίωξη του Κουσινίδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων, σχετίζεται άμεσα με την υποστήριξη που παρείχε στους διωκόμενους συναδέλφους του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης μέσω όλων των συνδικαλιστικών οργάνων: ΟΛΜΕ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου και Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την εκπαιδευτική κοινότητα του Έβρου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ξεκίνησε μετά από περιστατικό αποκλίνουσας συμπεριφοράς σε σχολική εκδρομή του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ενήργησε άμεσα, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα παιδαγωγικά μέτρα και τις νόμιμες ενέργειες.

Παρόλα αυτά, ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει στοχοποιηθεί με διαδοχικές διώξεις από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και το Υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, όλες οι αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα είναι αθωωτικές και μάλιστα ομόφωνες.

Στις 23 Μαΐου 2025 το Πειθαρχικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση για τη θέση σε δυνητική αργία εννέα φιλολόγων του σχολείου. Στις 29 Απριλίου 2026 αθωώθηκαν ομόφωνα και οι δώδεκα εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ για τα καταλογιζόμενα παραπτώματα.

Στα τέλη Μαΐου 2026, δύο ακόμη ομόφωνες αθωωτικές αποφάσεις ήρθαν να προστεθούν: ακυρώθηκε η ποινή στη Διευθύντρια του σχολείου και αθωώθηκε εκπαιδευτικός που παραπέμφθηκε για ανύπαρκτα παραπτώματα. Η ένσταση του Κουσινίδη που εκδικάζεται στις 20 Ιουλίου αφορά το ίδιο σκέλος της υπόθεσης.

Η ΕΛΜΕ Χανίων υπογραμμίζει ότι η συλλογική στήριξη στους διωκόμενους συναδέλφους εκφράστηκε έμπρακτα με πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις έξω από την έδρα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου στην Κομοτηνή σε κάθε εκδίκαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαιτεί την οριστική αρχειοθέτηση της υπόθεσης και προειδοποιεί ότι «η προσπάθεια καταστολής, φίμωσης και πειθάρχησης των εκπαιδευτικών αποκαλύπτει την επιχείρηση επιβολής αυταρχισμού στη δημόσια εκπαίδευση». Η ανακοίνωση καταλήγει με έκκληση για συσπείρωση γύρω από τους Συλλόγους Διδασκόντων και τα σωματεία, τονίζοντας: «Κανείς και καμία μόνος/η απέναντι στην αυθαιρεσία».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ