14.8 C
Chania
Sunday, April 21, 2024

ΕΛΜΕ Χανίων: Παραμένει σε ισχύ η απεργία – αποχή παρά την καταδικαστική απόφαση

Ημερομηνία:

Mε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων τονίζει ότι παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την Απεργία – Αποχή που είχε κηρύξει, η απεργία παραμένει σε ισχύ “μέχρι να επιδοθεί η οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου επίσημα”.

Την ίδια στιγμή καλεί σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας ενώ σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων που θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων.

Πιο αναλυτικά αναφέρεται ότι:

Το Υπουργείο Παιδείας, κατά την προσφιλή του τακτική και πιστό στην παράδοση του αυταρχισμού των τελευταίων χρόνων, προσέφυγε για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια ώστε να καταστήσει παράνομη την Απεργία -Αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Τονίζουμε για την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση ότι:

  • Ισχύει μέχρι να επιδοθεί η οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου επίσημα είτε στην ΕΛΜΕ είτε στην ΟΛΜΕ.
  • Ισχύουν οι σχετικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας από την ΕΛΜΕ 1, 2 ή 3 ωρών καθώς και οι συμπληρωματικές της ΟΛΜΕ που έχουν αποφασιστεί για όλο τον Μάρτιο. Το Υπουργείο δεν έχει κινηθεί δικαστικά ως προς αυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε Έκτακτη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων για να πάρουμε αποφάσεις ενόψει της πανελλαδικής Γ.Σ. των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30/3 με θέματα:

1) ΓΣ Προέδρων – Σχέδιο δράσης ΕΛΜΕ Χανίων

2) Επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από ΟΛΜΕ

3) Ψηφίσματα

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!

Η μαζική συμμετοχή και κινητοποίηση όλων

είναι η απάντηση στον αυταρχισμό του υπουργείου!

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!

"google ad"

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3 7.00μμ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Εν τω μεταξύ, χθες, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου η ΕΛΜΕ Χανίων είχε εκδόσει την εξής ανακοίνωση:

Σήμερα Τρίτη 26/3 εκδικάστηκε η αγωγή του Δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων στην οποία το Δημόσιο ζητούσε να κηρυχθεί η Απεργία – Αποχή της ΕΛΜΕ Χανίων παράνομη και καταχρηστική.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην σημερινή κινητοποίηση αποδεικνύοντας ότι οι απειλές και οι εκφοβισμοί δεν τρομάζουν το εκπαιδευτικό κίνημα. Επιπρόσθετα, η μεγάλη παρουσία εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα  σημαντική καθώς η κινητοποίηση καλέστηκε με τον εργασιακό μας χώρο, – τα σχολεία δλδ –  εκτός λειτουργίας    .

Χαιρετίζουμε επίσης τους αλληλέγγυους από άλλα σωματεία και συλλογικότητες που είτε βρέθηκαν κοντά μας στο χώρο των δικαστηρίων, είτε έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης.

Όσοι βρεθήκαμε στο χώρο του δικαστηρίου και παρακολουθήσαμε τη δίκη, γνωρίζαμε ότι παρεμβαίνουμε σε ένα πεδίο ναρκοθετημένο. Την στιγμή που για άλλες υποθέσεις η δικαιοσύνη φαίνεται να κινείται με ρυθμούς χελώνας , εδώ με αστείες δικαιολογίες – χρονικές προθεσμίες για τα στάδια της αξιολόγησης οι οποίες κατ’ ουσίαν γνωρίζουμε ότι δεν υφίστανται- ζήσαμε μια fast track διαδικασία. Από τη μεριά μας ως ΕΛΜΕ Χανίων εξηγήσαμε, μέσω της νομικής εκπροσώπου αλλά και του εκπροσώπου του ΔΣ, τους λόγους για τους οποίους η αγωγή του Δημοσίου ήταν στην ουσία αστήρικτη συνταγματικά, ότι το σύνολο των κατηγοριών όφειλαν να καταπέσουν.

Εξηγήσαμε επίσης τους λόγους για τους οποίους η Αξιολόγηση ως συνολική διαδικασία, καμία σχέση δεν έχει με τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας τουναντίον μάλιστα. Κοινός παρονομαστής για όσους ήταν παρόντες και παρούσες στην διαδικασία ήταν ότι τα επιχειρήματα από την πλευρά μας ήταν αφενός καλά τεκμηριωμένα όσο και συντριπτικά.

Παραταύτα, η απόφαση όπως αναμενόταν ήταν καταδικαστική, κρίνοντας την Απεργία – Αποχή που είχε κηρύξει το σωματείο μας ως παράνομη (αλλά όχι καταχρηστική όπως ήταν η αρχική εισήγηση).

Ως ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνουμε ότι δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες την Τετάρτη 27/3 στις 7:00μμ στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων (όπου η πρόταση της ΟΛΜΕ είναι για επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής). Είναι πολύ σημαντική η παρουσία όλων μας ώστε μαζί να πάρουμε μια απόφαση για συνέχιση του αγώνα μας.

Να διευκρινίσουμε ότι μέχρι την επίδοση της απόφασης του δικαστηρίου στην ΕΛΜΕ Χανίων, συνεχίζει να είναι σε ισχύ η Απεργία – Αποχή (τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 27/3).

Επίσης οι 3ωρες στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ καθώς και οι κυλιόμενες τρίωρες (μίας, δύο ή τριών ωρών) που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια στην Ατομική Αξιολόγηση συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...