ΕΛΜΕ Χανίων: «Ως εκπαιδευτικοί δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση!»

Κανένα σχόλιο

Και η ΕΛΜΕ Χανίων θα συμμετάσχει στη σημερινή κινητοποίηση στις 13.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Χανίων για την απουσία μέτρων για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Υπενθυμίζουμε ότι σχετικά καλέσματα έχουν απευθύνει τόσο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Το άνοιγμα των σχολείων από την κυβέρνηση σε μία φάση έξαρσης της πανδημίας, με εκατόμβη νεκρών, χιλιάδες κρούσματα και χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει σημάνει δραματική αύξηση των έως τώρα κρουσμάτων στα σχολεία: εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες εκπαιδευτικοί! Κι αυτά είναι μόνο όσα προέρχονται από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Κι αυτά είναι μόνο τα δηλωμένα στις πλατφόρμες του υπουργείου. Τα σχολεία υπολειτουργούν και γι’ αυτό μόνοι υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας» αναφέρει η ΕΛΜΕ Χανίων.

"Sponsored links"

Το νοσοκομείο του νομού έχει ξεπεράσει τα όριά του και συμπληρωματικά τονίζουν ότι τα σελφ τεστ ήταν για όσους τυχερούς πρόλαβαν και τα δωρεάν ράπιντ γίνονται σε μόλις δύο σημεία της πόλης.

«Ως εκπαιδευτικοί δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση!»

Συγκεκριμένα, απαιτούν:

 • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα!
 • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και όχι συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας και περικοπές θέσεων εργασίας όπως συνέβη φέτος. Να αποσυρθούν τώρα οι συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!
 • Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
 • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία και εξοπλισμός των σχολείων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 • Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, εγκύους κλπ χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού.
 • Κανείς στη δουλειά με ασθένεια, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ’ αποστάσεως.
 • Να ληφθούν υπόψη οι παιδαγωγικές εκτιμήσεις και οι συνέπειες της πανδημίας για το τρέχον σχολικό έτος. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Να παγώσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.
 • Να πάψει τώρα η διχαστική και εκδικητική πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να σηκώσουν όλο το οικονομικό βάρος της διενέργειας των τεστ που απαιτούνται. Ναι στα εμβόλια – Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους!
 • Να καταργηθεί αμέσως η απόφαση που προβλέπει την νόσηση του 50% + 1 των μαθητών/τριων, για να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος.
 • Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών στα μέσα μεταφοράς.
 • Προστασία της λαϊκής υγείας με αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης και των εργαζομένων σε αυτή. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού.
 • Άμεση επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση.
 • Μέτρα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Όχι στα lockdown.
 • Μέτρα αποφυγής του συνωστισμού σε μέσα μεταφοράς, και χώρους εργασίας.
 • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ειδική πρόνοια στήριξης για ηλικιωμένους, απομακρυσμένες περιοχές, ευπαθείς ομάδες, νοσούντες σε καραντίνα.
 • Όχι στην εκμετάλλευση της πανδημίας για τον περιορισμό των ελευθεριών, την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του κινήματος.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live