19.8 C
Chania
Friday, October 18, 2024

Ελον Μασκ: Χλεύασε με ένα meme τον Ζελένσκι – Οι αντιδράσεις

Ημερομηνία:

Την βοήθεια που ζητάει συνεχώς από τις ΗΠΑ ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι γελοιοποίησε ο Έλον Μασκ μέσω της πλατφόρμας Χ.

Το meme που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του Μασκ στο Χ (πρώην Twitter), έχει πυροδοτήσει σωρεία αντιδράσεων, τόσο υποστηρικτικών όσο και επικριτικών.

H ανάρτηση περιέχει μια εικόνα του Ζελένσκι με λεζάντα που υποδηλώνει ότι η βοήθεια που παρέχεται από τις ΗΠΑ είναι ανεπαρκής και αστεία. «Όταν έχουν περάσει 5 λεπτά και δεν έχεις ζητήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια βοήθεια» αναφέρει η λεζάντα. Αν και το ακριβές περιεχόμενο του meme δεν αποκαλύφθηκε, είναι σαφές ότι η πρόθεση του Μασκ ήταν να φωτίσει την κατάσταση, μια κίνηση που έχει προκαλέσει κριτική από διάφορες πλευρές.

Η ανάρτηση του Μασκ έρχεται σε μια περίοδο που η Ουκρανία έχει απόλυτη ανάγκη από διεθνή υποστήριξη λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Οι ΗΠΑ ήταν ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της Ουκρανίας, αλλά το meme του Μασκ υποδηλώνει ότι οι προσπάθειες δεν είναι καθόλου επαρκείς.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απάντησαν γρήγορα στο tweet του Μασκ, με τις απόψεις να διχάζονται. Ορισμένοι βρήκαν την ανάρτησή του διασκεδαστική και μια εύστοχη κριτική της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ενώ άλλοι τη χαρακτήρισαν αναίσθητη, δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης στην Ουκρανία.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΑΑΣΕΒΕΧ καλεί σε αποχή από τις εκλογές του ΕΒΕΧ

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων (ΑΑΣΕΒΕΧ)...

Nέο μίνι γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 18/10/2024, το μίνι γήπεδο μπάσκετ, που...