Εμβολιασμός: Πόσα χρόνια μπορεί να κρατήσει η δικαστική “μάχη” για την αποζημίωση για βλάβη ή θάνατο

Κανένα σχόλιο

Τη σκανδαλωδώς αργόσυρτη διαδικασία για την απονομή δικαιοσύνης σε περιπτώσεις βλάβης ή θανάτου, μετά από εμβολιασμό, παρά την απόφαση του ΣτΕ επί του θέματος, μας περιγράφει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Ναι, μεν ο δρόμος για την προσφυγή στη δικαιοσύνη όσων υποστούν «αποδεδειγμένα βλάβη στην υγεία τους από εμβόλιο» έχει ανοίξει, μετά από την κυριολεκτικά πρωτοφανή στα ελληνικά δεδομένα απόφαση του ΣτΕ να αποζημιώνονται οι θιγόμενοι, αλλά στην πραγματικότητα η σημαντική απόφαση πρόκειται για δώρο… άδωρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό.

Κι ενώ λοιπόν μπορεί η οικογένεια, μεταξύ άλλων, της άτυχης 44χρονης που έχασε πρόσφατα τη ζωή της μετά τον εμβολιασμό, να δηλώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και με τη βούλα του ΣτΕ, αλλά η υπόθεση ενδέχεται να τελεσιδικήσει μετά από μια δικαστική περιπέτεια βασανιστικά αργόσυρτη που θα κοστίσει και διαρκέσει ακόμη και 16 χρόνια!

"Sponsored links"

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχει και ένα πρόσφατο σχετικό παράδειγμα να μας δώσει, που δεν αφορά σε θάνατο από εμβολιασμό αλλά σε θάνατο από αποδεδειγμένο ιατρικό σφάλμα.

«Η υπόθεση τελεσιδίκησε μετά από 16 χρόνια. Λόγω των αργόσυρτων διαδικασιών στη δικαιοσύνη συχνά τα χρήματα τα παίρνουν οι κληρονόμοι ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχουμε θάνατο, αλλά στο μεταξύ μπορεί το άτομο που έχει υποστεί τη βλάβη στην υγεία του, παρότι ζωντανό όταν ξεκινά η δικαστική περιπέτεια, να πεθάνει. Μιλάμε για τέτοιους χρόνους! Επίσης, είναι σύνηθες να πάθει τέτοια βλάβη ο πολίτης που να μην μπορεί να εργαστεί κι ενώ έχει ανάγκη από τα χρήματα της αποζημίωσης, τελικά να τα λαμβάνει μετά από μια δεκαετία. Έχει επικρατήσει ένα καθεστώς όπου για να βρει το δίκιο του κάποιος περνάνε 10 έως και 16 χρόνια. Πρόκειται για τον ορισμό της αρνησιδικίας. Και είναι ένας από τους λόγους που έχουμε φάει ως χώρα επανειλημμένως πρόστιμο από την ΕΕ. Είμαστε πρωταθλητές στα πρόστιμα μαζί με το Αζερμπαιτζάν» μας επισημαίνει ο κ. Βερβεσός, περιγράφοντάς μας τη διαδικασία – γολγοθά που πρέπει ο θιγόμενος πολίτης ή τα συγγενικά του πρόσωπα να ακολουθήσουν σήμερα για να λάβουν αποζημίωση από βλάβη που προκάλεσε ο εμβολιασμός.

«Η αρχή είναι η αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια. Πρωτόδικη απόφαση θα βγει στα έξι χρόνια. Θα χρειαστούν άλλα δυο χρόνια στο Εφετείο. Και κατόπιν στο ΣτΕ ακόμη 2-3 έτη» μας λέει.

Γιατί πρέπει η διαδικασία να είναι τόσο χρονοβόρα; «Καταρχάς γιατί τα διοικητικά δικαστήρια υπολειτουργούν. Παίρνουν ορισμένο αριθμό υποθέσεων. Η δικάσιμος μπορεί να δοθεί στην καλύτερη μετά από 4 χρόνια, γιατί οι δικαστές αναλαμβάνουν συγκεκριμένο αριθμό υποθέσεων. Μέχρι 8 στην κάθε δικάσιμο» μας εξηγεί.

Ο δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει κάνει επανειλημμένα, προσθέτει, διαβήματα για το θέμα, σε βαθμό που «να έχουμε γίνει οι κακοί της υπόθεσης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία συνέλευση των δικαστών «δεν μας κάλεσαν, κατά παρέκκλιση οποιουδήποτε πρωτοκόλλου» προσθέτει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Η κατάσταση με την απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας είναι απερίγραπτη ακόμη και αν σου έχει πεθάνει άνθρωπος ή αν έχεις υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία σου» καταλήγει ο κ. Βερβεσός.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις