Εμβόλιο: Ηχηρό καμπανάκι Μητσοτάκη στους ανεμβολίαστους με το βλέμμα στη μετάλλαξη Δέλτα

Κανένα σχόλιο

Ηπαρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ δεν είχε μόνο καλά νέα για τις τουριστικές επιχειρήσεις, με την επέκταση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και στο μόνιμο προσωπικό αυτών. Είχε και ένα ηχηρό καμπανάκι στους πολίτες που συνειδητά δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ως αυτή τη στιγμή και δεν σχεδιάζουν να το κάνουν άμεσα, με το βλέμμα στον επόμενο χειμώνα, καθώς, ως τότε, η κεντρική εκτίμηση είναι ότι στην Ευρώπη θα έχει επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη ή αλλιώς η μετάλλαξη Δέλτα.

Και μπορεί στην Ελλάδα τα περισσότερα μέτρα να αίρονται, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από σήμερα, αλλά και της απαγόρευσης κυκλοφορίας εν όλω από την ερχόμενη Δευτέρα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει προετοιμασία για όλα τα πιθανά σενάρια. Άλλωστε, η πορεία του φθινοπώρου και του χειμώνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμβολιαστική κάλυψη που θα επιτευχθεί μέσα στους «θερμούς» μήνες που ευνοούν εξωτερικές δραστηριότητες. Και μπορεί σε αυτή τη φάση, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης περί το 70% να είναι αρκετό, εκτιμάται όμως ότι τους πιο ψυχρούς μήνες θα απαιτείται ένα ποσοστό άνω του 80%.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, εμφανίστηκε βέβαιος για την έλευση του τέταρτου κύματος. Εξ ου και δεν δίστασε να χτυπήσει καμπάνα στους ανεμβολίαστους πολίτες, τους οποίους και θα επηρεάσει περισσότερο από όλους το επερχόμενο τέταρτο κύμα με κυρίαρχο το άκρως μεταδοτικό ινδικό στέλεχος. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ποσοστό 50-55% εμβολιαστικής κάλυψης που θα φτάσουμε με σχετική άνεση τους επόμενους μήνες δεν είναι αρκετό. «Θα πρέπει όλοι μαζί να καταβάλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, να πείσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμα καχύποπτοι, ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα, πρέπει να εμβολιαστούν, για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους αλλά και το κοινωνικό σύνολο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Sponsored links"

Και αν κανείς δεν… κατάλαβε ήδη από την πρώτη αποστροφή του πρωθυπουργού αναφορικά με τον προβληματισμό του για όσα έρχονται, ο ίδιος επέμεινε. «Έχουμε όλοι μας μία ανησυχία σχετικά με τις μεταλλάξεις και ειδικά τη μετάλλαξη Δέλτα. Δεν έχει κάνει ακόμα έντονη την παρουσία της στη χώρα μας, είναι πολύ πιθανό, όμως, αυτό να συμβεί», είπε. Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα στη χώρα μας, σε περίπτωση επικράτησης της μετάλλαξης, λόγω πλημμελούς εμβολιαστικής κάλυψης, χωρίς πάντως να πει ότι αυτό είναι το κεντρικό σενάριο. Με δεδομένο, όμως, ότι είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος, η προειδοποίηση ήταν ευκρινής και εύληπτη.

reader.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live