20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Εμείς οι Γερμανοί πρέπει να απολογηθούμε για όσα κάναμε”: Η απρόσμενη ομιλία στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ – Tι είπε για την Fraport

Ημερομηνία:

Απρόσμενη εμφάνιση έκανε ο Γερμανός σκηνοθέτης Jan Stahlberg στην πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Πέμπτης, ο οποίος μιλώντας με ντουντούκα εξέφρασε την άποψη ότι οι Γερμανοί «πρέπει να απολογηθούμε για όσα κάναμε» στην Ελλάδα.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που διαμαρτύρονταν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, είχαν μόλις φτάσει έξω από τη Βουλή όταν ο Γερμανός σκηνοθέτης σήκωσε μια ντουντούκα που είχε μαζί του και εξέφρασε την άποψη ότι οι Γερμανοί οφείλουν μια απολογία στην Ελλάδα για τα μέτρα λιτότητας που είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν.

«Ο Πειραιάς, για παράδειγμα, το λιμάνι σας, δεν είναι δικό μας, γιατί να το έχουμε εμείς; Η Fraport επίσης πλέον έχει το αεροδρόμιο της Αθήνας. Η Fraport είναι από τη Γερμανία, δεν είναι ελληνική, δεν είναι σωστό αυτό. Είμαστε ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό και πιστεύω ότι εμείς οι Γερμανοί πρέπει να απολογηθούμε γι’ αυτά που κάναμε. Εμείς οι Γερμανοί δεν έχουμε μάθει από την Ιστορία» είπε, μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Sputnik, εξήγησε ότι βρέθηκε στην Ελλάδα για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ και θέλησε να εκφράσει την άποψή του στους διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια το απόγευμα της Πέμπτης πριν ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε ενάντια σε νομοσχέδιο για την Παιδεία που όπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική οργάνωση «μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, τους γονείς σε πελάτες και στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά».

Επίσης το ΠΑΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση πως υποβαθμίζει τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά και πως στόχος της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι να τους «φιμώσουν».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...