25.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Εμπλοκή στα αποτελέσματα της ΠΕΔ Κρήτης-Η κατανομή των εδρών 11-9-1

Ημερομηνία:

Δικαιώθηκε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης στις ενστάσεις που είχε σε ότι αφορά στην κατανομή των εδρών στο νέο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης. Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός του κ.Λαμπρινού είχε την άποψη πως έπρεπε να λάβει 12 έδρες έναντι 8 του συνδυασμού του κ.Μαλανδράκη. Όμως ο δεύτερος ισχυριζόταν πως η κατανομή των εδρών έπρεπε να είναι 11 έναντι 9.  Αυτη είναι και η άποψη της νομικής υπηρεσίας της ΚΕΔΕ.

Όμως, ενώ αναμενόταν η γνωμοδότηση της ΚΕΔΕ, προκειμένου να εκδοθούν τα επίσημα αποτελέσματα από την εφορευτική επιτροπή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το μεσημέρι, μόλις παραλήφθηκε η συγκεκριμένη γνωμοδότηση, διεκόπη η συνεδρίαση της εφορευτικής από τους εκπροσώπους του συνδυασμού του Β.Λαμπρινού, για αύριο Παρασκευή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Μαλανδράκης δήλωσε στο Flashnews.gr: «Κατά την ολοκλήρωση της διαλογής των ψηφοδελτίων και επειδή υπήρχε ένα θέμα με την κατανομή των εδρών στον συνδυασμό του κ.Λαμπρινού και στον συνδυασμό τον δικό μας, συμφωνήσαμε ο κ.Λαμπρινός και εγώ, η εφορευτική να στείλει ερώτημα στην νομική υπηρεσία της ΚΕΔΕ για να γνωμοδοτήσει στην κατανομή των εδρών. Απ’ όσο γνωρίζω σήμερα ήρθε η απάντηση και περιμένουμε από την εφορευτική επιτροπή να ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα»

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, στην 12η θέση του ψηφοδελτίου του κ.Λαμπρινού βρίσκεται ο κ.Άρης Παπαδογιάννης, ο οποίος – σύμφωνα και με την γνωμοδότηση της ΚΕΔΕ – δεν εκλέγεται.

Πάντως , μετά και την σχετική γνωμοδότηση που ζητήθηκε από την νομική υπηρεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

Συνδυασμός Βασίλη Λαμπρινού: 67 ψήφοι – 11 έδρες
Συνδυασμός Γιάννη Μαλανδράκη: 50 ψήφοι – 9 έδρες
Συνδυασμός Ηλία Λυγερού: 6 ψήφοι – 1 έδρα
Μανώλης Συντυχάκης: 2 ψήφοι – καμία έδρα

flashnews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ