24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ενάντια στην εκδικητική καταστροφή της Γάζας από το Ισραήλ ο Έλον Μασκ με μία ιστορία από τη Σπάρτη του Λυκούργου

Ημερομηνία:

Με αναφορά στον Λυκούργο μέσα από τα κείμενα του Πλούταρχου στα οποία υπάρχει περιγραφή περιστατικού όπου πλούσιος που εναντιωνόταν στη μεταρρύθμισή του που δημιουργούσε ισονομία μεταξύ των πολιτών του έβγαλε το μάτι σχολίασε τα όσα συμβαίνουν μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Στο σχόλιό του αναφέρει ότι αν και ο εχθρός του έβγαλε το μάτι αυτός δεν έπραξε το ίδιο, αλλά τον έβαλε στο σπίτι του και τον τάισε ως ότου ο εχθρός του πείστηκε για το δίκαιό του.

Καταλήγει ότι “η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους”, μία σαφή αναφορά στην απόφαση του Ισραήλ να ισοπεδώσει τη Γάζα.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Η κομβική στιγμή στη δημιουργία της Σπάρτης ήρθε όταν ο Λυκούργος πρότεινε ριζοσπαστικούς νόμους που θα μεταμόρφωναν το κράτος σε μία από τις μεγαλύτερες πολεμικές μηχανές στην Ιστορία.

Ένα μέλος της συνέλευσης προσβλήθηκε τόσο πολύ που χτύπησε τον Λυκούργο στο μάτι. Ο Λυκούργος θα μπορούσε άνετα να τον σκοτώσει και όλοι το ήξεραν.

Αντίθετα, στάθηκε εκεί με το μάτι του κατεστραμμένο και κάλεσε αυτόν τον άντρα στο σπίτι του για δείπνο, πείθοντας τελικά τον άντρα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του.

Μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι νόμοι, ο Λυκούργος έφυγε για το ναό, λέγοντας ότι οι νόμοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι να επιστρέψει. Τότε ο Λυκούργος πέθανε από ασιτία που επέβαλε στον εαυτό του.

BAMF (Bad a** mother f*****).  Το μάθημα εδώ είναι ότι η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους.»

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ