16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ο Δήμος Χανίων – Ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΧ

Ημερομηνία:

Ψήφισμα κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΧ στη συνεδρίαση της Παρασκευής του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζομένων διάβασε το ψήφισμα ζητώντας από τις παρατάξεις του δήμου Χανίων και τον Δήμο Χανίων να σταθούν δίπλα τους ενάντια στο σχέδιο νόμου για τη ΡΑΑΕΥ.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αφού γνωστοποίησε ότι υπήρξε ενημέρωση ότι το νομοσχέδιο τελικά δε θα εισαχθεί στη βουλή την επόμενη βδομάδα, τάχθηκε ενάντια στην ιδιωτικοποιήση με τα εξής λόγια:

“Θα έρθει κάποιος ιδιωτης να φτιάξει δίκτυα; Αυτά φτιάχτηκαν με λεφτά του δημοσίου και των δημοτών μας. Η ΔΕΥΑΧ, αν και μονοπώλιο, δεν έχει ως στόχο το κέρδος. Τι να ρυθμιστεί λοιπόν; Εμείς ως ένωση ΔΕΥΑ λάβαμε απόφαση που δεν διαφέρει από αυτό που προτείνουν οι εργαζόμενοι”.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν οι θέσεις που εξέφρασε η πλειοψηφία των παρατάξεων.

Έτσι, εκ μέρους της παράταξης “Η Απάντηση – Τα Χανιά μας” του Άρη Παπαδογιάννη, ο Σπύρος Αποστολάκης τάχθηκε ενάντια στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης.

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας” είπε ότι αν και τάσσεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΧ, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από το νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση ενώ τάχθηκε υπέρ του κεντρικού ελέγχου στις ΔΕΥΑ.

O Γιάννης Σαρρής, επικεφαλής της παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” τάχθηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δίνοντας βαρύτητα στη βούληση της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο γρήγορα κι ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στα Τέμπη.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Βουρλάκης επισήμανε τη στάση του ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που τάχθηκε ενάντια στην οδηγία της ΕΕ 60/2000 που σχετίζεται με το νερό και τη διαχείρισή του, ενώ τάχθηκε και υπέρ του ψηφίσματος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΧ, εκτός από ένα σημείο.

Μετά από διεξοδική συζήτηση στην οποία εξέφρασαν τη θέση τους πολλοί σύμβουλοι, το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα αν και με την απουσία της παράταξης Βάμβουκας. Από την ψηφοφορία απείχαν οι Γρηγόρης Αρχοντάκης και Γιάννης Φραγκάκης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ