16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ενάντια στην κατασκευή ξενοδοχείου στο Λόφο Καστέλι ο Δήμαρχος Χανίων – Είχε κατατεθεί πρόταση για ανάληψη των κόστων συντήρησης και αποκατάστασης, όμως το Πολυτεχνείο Κρήτης αρνήθηκε!

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης τάχθηκε ενάντια στην κατασκευή ξενοδοχείου στο Λόφο Καστέλι και της εκμετάλλευσης που προκρίνει το Πολυτεχνείο Κρήτης στο πρώην κτίριο της 5ης Μεραρχίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος θα κάνει χρήση των δυνατοτήτων που δίνει ο νόμος μην προχωρόντας σε αλλαγές στη χρήση στο ΓΠΣ.

Τις συγκεκριμένες δηλώσεις έκαναν κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με εκπροσώπους συλλογικοτήτων της πόλης των Χανίων.

Πιο ξεκάθαρη θέση θα εκφραστεί μέσω του δημοτικού συμβουλίου όπου και θα τοποθετηθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

Να σημειώσουμε ότι όπως αποκάλυψε ο κ. Σημανδηράκης, για το συγκεκριμένο κτίριο είχε γίνει παρέμβαση τόσο από τον Δήμο Χανίων όσο και από την Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως είπε, λίγο πριν τη λήξη της σύμβασης του επενδυτή με το Πολυτεχνείο, ο Δήμαρχος Χανίων μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης κατάθεσαν πρόταση προς τις αρχές του Πολυτεχνείου ότι εφόσον δεν προχωρήσει στη ανανέωση της σύμβασης, ο Δήμος Χανίων μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν τόσο τη συντήρηση όσο και την αποκατάσταση του κτιρίου. Δυστυχώς, και η σημερινή ηγεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης επέλεξε να ταχθεί ενάντια στις βουλές και των εκλεγμένων αρχών του τόπου και να αποφασίσει την ανανέωση της σύμβασης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ