Ενίσχυση “διάσωσης” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Κανένα σχόλιο

Πυροσβεστική διάσωση” για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.) χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, την οικονομική ενίσχυση, ύψους 10.000 ευρώ, προς το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. από πλευράς της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Η εν λόγω στήριξη ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, έπειτα από τη συνάντηση, που είχε ο κ. Βάμβουκας στο Δημαρχείο Χανίων με τον Πρόεδρο, Μιχάλη Μαρακάκη, και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας, Γεώργιο Ανδρουλάκη.

Όπως είναι γνωστό το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. θα σταματήσει να λειτουργεί αν δεν υπάρξει η απαιτούμενη οικονομική ενίσχυση, καθώς παρόλο, που είναι φορέας πολιτισμού, αντιμετωπίζεται όπως όλες οι εταιρείες”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε ότι για την αποτροπή του δυσάρεστου αυτού ενδεχομένου ο ίδιος ζήτησε τη “διάσωση” του Θεάτρου.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα έχει αναφορές στην κοινωνική οικονομία, παίζει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο στα Χανιά και την Κρήτη, ενώ όπως κάθε φορέας της τοπικής οικονομίας θα πρέπει να βοηθάει και να σχετίζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, ευχαριστώντας θερμά το σύνολο των μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας για την ανταπόκριση στο αίτημα του.

"Sponsored links"

Ο Δήμος Χανίων στηρίζει το συγκεκριμένο Θέατρο, ωστόσο η λειτουργία του θα πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο της αυτοδιοίκησης της Κρήτης και κυρίως από τους μεγάλους Δήμους”, δήλωσε ο κ. Βάμβουκας και διευκρίνισε ότι ήδη έχει υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Δήμο Ηρακλείου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, στο πλαίσιο της οποίας, όπως ανέφερε, διατυπώθηκαν προτάσεις συνεργασίας με τον Δήμο Χανίων σε σειρά οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. ο κ. Μαρακάκης επεσήμανε ότι το Θέατρο θα πρέπει να μείνει “ζωντανό”, γι΄ αυτό και υπήρξε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του κ. Βάμβουκα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live