Ενδιαφέρον για την Κρήτη στην τουριστική έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι

Κανένα σχόλιο

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης την ερχόμενη τουριστική περίοδο, σύμφωνα με το ενδιαφέρον που καταγράφεται από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, στην διεθνή τουριστική έκθεση “IFTM TOP RESA 2016” που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο «Port de Versailles» στο Παρίσι.

Η Περιφέρεια Κρήτης ισχυροποιεί την παρουσία της στην τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης με την συμμετοχή της στην έκθεση-ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή- όπου το περίπτερο επισκέπτεται καθημερινά μεγάλος αριθμός τουρ οπερέιτορς αλλά και επισκέπτες, στους οποίους διανέμεται πληροφοριακό υλικό ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας.

Την έκθεση επισκέφθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο γεν. γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος που είχαν συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους τουριστικών φορέων στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

Tην Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί αντιπροσωπεία υπηρεσιακών στελεχών με επικεφαλής τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, ο οποίος συναντήθηκε με την Υπουργό Έλενα Κουντουρά, τον γ.γ. γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο όπως επίσης με εκπροσώπους μεγάλων Ευρωπαϊκών τουριστικών Οργανισμών-φορέων, αλλά και ΜΜΕ.

Φέτος, όπως και το 2015 το τουριστικό ρεύμα ήταν αυξημένο από τη Γαλλία προς το νησί μας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ρυθμός των αφίξεων από τη Γαλλία παρουσιάζει την τελευταία τριετία εντυπωσιακή αύξηση, με την αγορά να έχει ανέβει στην κατάταξη των σημαντικότερων χωρών προέλευσης τουριστών για την Κρήτη.

Η Γαλλική αγορά παρουσίασε μια πολύ μεγάλη δυναμική φέτος το καλοκαίρι, η οποία αποτυπώθηκε με θετικό πρόσημο αναφορικά με την άνοδο του αριθμού των επισκεπτών στο νησί μας. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αναταραχή που υπάρχει στη Βόρεια Αφρική, παραδοσιακό προορισμό των Γάλλων, και στην Τουρκία, αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καθιερώνεται στη συνείδηση τους ως ένας ασφαλής, ποιοτικός και ανταγωνιστικός προορισμός.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης αποτυπώνοντας τα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης ανέφερε:  «Διαπιστώνουμε με χαρά ότι τόσο τα τουριστικά πρακτορεία, όσο και οι αεροπορικές εταιρείες παρουσιάζουν ιδιαίτερα φιλόδοξο προγραμματισμό για το 2017, πράγμα που σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, η αυξημένη ροή επισκεπτών από την Γαλλία θα διατηρηθεί».

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Aegean Airlines έχει ήδη προγραμματισμένες απευθείας πτήσεις από εννέα πολύ σημαντικές πόλεις της Γαλλίας προς το νησί μας: Ντωβίλ, Βρέστη, Ναντ, Μπορντώ, Τουλούζη, Μασσαλία, Λυών, Μετς, Παρίσι. Το γεγονός αυτό είναι χαρακτηριστικό της αυξητικής τάσης της ροής τουριστών προς την Κρήτη, τόσο τον επόμενο χρόνο, όσο και μακροπρόθεσμα.

Επίσης η παρουσία στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης αρκετών επαγγελματιών του τουρισμού του νησιού, ενισχύει ακόμα περισσότερο την τουριστική προβολή της Κρήτης και την επίτευξη συμφωνιών μέσω των Β2Β συναντήσεων και της διασύνδεσης  με αντίστοιχους Γάλλους επαγγελματίες του τουρισμού.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live