Ενεργειακή Κοινότητα στα Χανιά, μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης-Δήμου- Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. – Στόχος η ενεργειακή αυτονομία στο 100%

1 Σχόλιο

Την Προγραμματική Σύμβαση για την ωρίμανση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), που στόχο έχουν την οριστική λύση στο ζήτημα των ενεργειακών αναγκών της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ),υπέγραψαν πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Χανίων και Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε., Μιχάλης Τσουπάκης και ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, Κώστας Πατεράκης.

Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και τηςΔ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.  Α.Ε. (ΟΤΑ), προβλέπεται η δημιουργία μιαςνέας «Ενεργειακής Κοινότητας», που θα προωθήσουν την εγκατάσταση ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών πάνελ,για να ενισχύσουντην αυτοκατανάλωση καιθα καλύπτουντις ενεργειακές ανάγκες της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε..

«Είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας μεγάλης Ενεργειακής Κοινότητας, εδώ στα Χανιά, που θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια και στην οικονομική ανάπτυξη των συμβαλλομένων μερών, κυρίως όμως στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και της μείωσης του ενεργειακού κόστους της ΔΕΔΙΣΑ. Στόχος μας είναι, να καταστήσουμε ενεργειακά αυτόνομες τις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης στο 100%», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

"Sponsored links"

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε., Μιχάλης Τσουπάκης, ανέφερε πως στόχος και προτεραιότητα της ΔΕΔΙΣΑ είναι «να καλυφθούν οι αυξημένες ενεργειακές ανάγκες του εργοστασίου, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μειώσουμε τα τιμολόγιά μας και το ενεργειακό αποτύπωμα μας» ενώ ο Γενικός Διευθυντής, Κώστας Πατεράκης, υπογράμμισε πως «η ανάπτυξη έργων ΑΠΕ αποτελεί προτεραιότητα της ΔΕΔΙΣΑ».

Το έργο,του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 239.568,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), θα χρηματοδοτηθεί κατά 90% από τον μηχανισμό ELENA και κατά 10% από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ…

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live