20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ενιαία Ενίσχυση: Μπαίνει στους λογαριασμούς το υπόλοιπο των αγροτικών επιδοτήσεων

Ημερομηνία:

«Ζεστό χρήμα» φέρνουν οι επιδοτήσεις και στην Κρήτη – Ξεκινούν οι πιστώσεις των λογαριασμών των αγροτοκτηνοτρόφων για το υπόλοιπο των αγροτικών επιδοτήσεων

Θέμα ωρών είναι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας, με το υπόλοιπο των επιδοτήσεων, δηλαδή το 30% της βασικής ενίσχυσης, το πρασίνισμα και το πριμ των νεοεισερχόμενων αγροτών. Πριν από λίγο ξεκίνησε η πληρωμή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών της χώρας με τα 60 εκατ. ευρώ των ενισχύσεων για τα λιπάσματα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτοκτηνοτρόφων  και τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης.

Όπως δήλώσε στο neakriti.gr, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης, κατόπιν επικοινωνίας του με το αρμόδιο υπουργείο, ενημερώθηκε οτι το απόγευμα της Τρίτης (20/12) ξεκίνησαν οι καταθέσεις για τα λιπάσματα και όταν ολοκληρωθούν αυτές οι πληρωμές, αμέσως θα ξεκινήσει η διαδικασία για τα υπόλοιπα των ενισχύσεων.

Η Κρήτη αναμένεται να λάβει γύρω στα 150 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρήματα αυτά, έρχονται πριν από τα Χριστούγεννα, σε μια περίοδο με έντονα οικονομικά προβλήματα του κόσμου, αποτελώντας ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας. Επιβεβαιώθηκε έτσι και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο το σενάριο που από τα τέλη Νοεμβρίου είχε αποκαλύψει στο neakriti.gr ο κ. Χιλετζάκης, με τα ποσά να μπαίνουν σε όλους τους δικαιούχους, αφού μέχρι και την Παρασκευή 23 του μήνα, το αργότερο, τα χρήματα θα φαίνονται και στους λογαριασμούς των άλλων τραπεζών, πλην της Τράπεζας Πειραιώς.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, το συνολικό ποσό πληρωμής για τους 533.921 δικαιούχους (έναντι 521.657 το 2021), που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, ανέρχεται στα 657,3 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 633, 4 εκατομμυρίων ευρώ το 2021. Η πρώτη δόση καταβλήθηκε στις 20 Οκτωβρίου μέσα από το gov.gr και η πληρωμή έγινε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Αµέσως µετά τις σημερινές πληρωμές, θα ακολουθήσει η πληρωµή της εξισωτικής, για την οποία φέτος το κονδύλι είναι αυξηµένο στα 264 εκατ. ευρώ, µε τους επιτελείς των πληρωµών να βάζουν πρώτη ηµεροµηνία στόχο ακόµα και την Παρασκευή 23 του µήνα, παραµονές Χριστουγέννων.

Στην περίπτωση που το σενάριο αυτό δεν επαληθευτεί, η επόµενη πιθανή ηµεροµηνία είναι στις 27 µε 28 του µήνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται όμως και η διαδικασία για να γίνει τις επόμενες μέρες και η πληρωμή των ενισχύσεων 60 εκατομμυρίων ευρώ για τα λιπάσματα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ έως τις 15 Ιανουαρίου υπόσχεται ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ότι θα καταβληθούν τα 89 εκατομμύρια ευρώ στους δικαιούχους κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ