24.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Εντάσεις και διαφωνίες στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για τις μονάδες βιοαερίου – βιομάζας

Ημερομηνία:

Η νέα μόδα στην Κρήτη βρίσκει…εμπόδια- γιατί αντέδρασε ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων

Με εντάσεις, διαφωνίες και…χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στην οποία εισήχθησαν 4 από τις δεκάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για ίδρυση μονάδων βιοαερίου και βιομάζας στην Κρήτη.

Η επιτροπή δεν κατέληξε σε απόφαση παρά την…βιασύνη των επενδυτών που θέλουν να είναι πρώτοι μήπως και πάρουν το πράσινο φως από τη ΡΑΕ η οποία θα δώσει μόνο 15 Μεγαβάτ στην Κρήτη παρά τα…200 που αφορούν οι αιτήσεις!

Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από τους επενδυτές- αποσύρθηκε η αίτηση για την περιοχή της Πόμπιας- που έχουν ετοιμάσει σχέδια για τα Πραιτώρια, το Αποίνι και το Χάρακα, αλλά δεν υπήρξε γραπτή εισηγηση από τις υπηρεσίες.

Στη συνεδρίαση επικράτησε ένταση και ανέβηκαν οι τόνοι όταν τοποθετήθηκε και ο νεοκλεγμένος δήμαρχος Αστερουσίων Αρχανών κ.Κοκοσάλης ο οποίος είπε ότι “ενώ μίσθωναν χωράφια και ετοίμαζαν επενδύσεις δεν είχαν ενημερώσει τον κόσμο για τις μονάδες που θα κατασκευάσουν και τι όχληση προκαλούν”.

Η επιτροπή αποφάσισε ότι στην επόμενη συνεδρίαση τής και πριν τις 27 Αυγούστου όπως είπε ο κ.Καλογερής θα πάρει απόφαση με πρώτη προτεραιότητα αυτές τις μονάδες που συζητήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το πρόβλημα είναι μεγάλο και θυμίζουμε ότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις, ενώ για τις μονάδες αυτές δεν υπάρχει προηγούμενο στην Κρήτη και στη Σητεία ήδη έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμουν να την έχουν.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως...

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του...

Στον απόηχο των εξαγγελιών του κ. πρωθυπουργού

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα...