18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Ημερομηνία:

Επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε αποκλειστικές δηλώσεις τους προς το CNN Greece το απόγευμα της Δευτέρας σημείωναν πως «ο ελληνικός Στόλος παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Oruc Reis και αναλόγως των κινήσεων θα υπάρξει η δέουσα αντίδραση».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο έχει ρίξει καλώδια, αλλά δεν διεξάγει ακόμα έρευνες. Το Oruc Reis το συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ανά 15 λεπτά καλεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο και να επιστρέψει εντό των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, έχοντας...

Η Sophia, το ρομπότ, έρχεται στην Κρήτη και θέλει να πάει στην Κνωσό!

Η Sophia, το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον...

Μονοφάτσι: «εκρηκτικό» το κλίμα ανάμεσα σε μέλη οικογενειών, ασφυκτικές πιέσεις για «σασμό»

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Μεγάλος αναβρασμός φέρεται να επικρατεί τον τελευταίο...