Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων: “Αντισταθείτε! Έχουν στόχο την συγκέντρωση της γης και του ζωϊκού κεφαλαίου σε λίγα χέρια”

Κανένα σχόλιο

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων στις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι κτηνοτρόφοι βγαίνουν στον δρόμο λόγω των προβλημάτων που έχουν γιγαντωθεί. Το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι δασικοί χάρτες και οι περικοπές στις επιδοτήσεις οδηγούν στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα μας. Την στιγμή που τα πάντα ακριβαίνουν η κυβέρνηση αρνείται να πάρει πίσω την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους βοσκοτόπους. Ακολουθούν μια πολιτική που κάνει δύσκολη την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.. Το κόψιμο των επιδοτήσεων θα συνεχίζεται, με οποιαδήποτε κυβέρνηση που σέβεται την ΕΕ, και τις κατευθύνσεις της. Η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι αυτή που προβλέπει κόψιμο των ενισχύσεων με βάση την πολιτική των εθνικών συγκλίσεων. Επιδιώκουν δηλαδή να εξισωθούν οι ενισχύσεις σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Έχουν στόχο την συγκέντρωση της γης και του ζωϊκού κεφαλαίου σε λίγα χέρια. Για αυτό τόσα χρόνια δεν υλοποιούν το δίκαιο αίτημα μας, να συνδέονται οι ενισχύσεις με την παραγωγή για τους αγρότες και με το ζωϊκό κεφάλαιο για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

"Sponsored links"

Ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, είναι αυτός, του μαζικού οργανωμένου αγώνα μέσα από τους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων κάνει κάλεσμα σε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού μας, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που δεν μας αφήνει να ζήσουμε στον τόπο μας.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί η ΚΥΑ περί βοσκοτόπων. Να μη χάσει κανείς μικρομεσαίος κτηνοτρόφος δικαιώματα και ενισχύσεις, που είχε και ελάμβανε μέχρι σήμερα.
• Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος όλης της διαδικασίας για τους δασικούς χάρτες, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα και να διασφαλίσει τα βοσκοτόπια και τις ενισχύσεις των βοσκοτόπων.
• Μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές.
• Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους μικρούς κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα κτηνοτροφικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς και φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.
• Να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση των 4 ευρώ ανά ζώο λόγω πανδημίας σε όλους τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους.
• Κρατική επιδότηση των ίδιων των κτηνοτρόφων και των παραγωγών για την κάλυψη του κόστους θαλάσσιων μεταφορών των προϊόντων τους

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live