23.5 C
Chania
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων

Ημερομηνία:

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ζήτημα των ασφράγιστων βιβλιαρίων υγείας

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων και ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ζήτημα των ασφράγιστων βιβλιαρίων υγείας το οποίο ‘’καίει’’ αυτή την στιγμή πάνω από τα μισά αγροτικά νοικοκυριά. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα οδηγεί με μεγαλύτερη ταχύτητα την καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών την οποία ξεκίνησε η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, και οι αναθεωρήσεις της, την οποία εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά γράμμα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ως αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ίδιοι και τα παιδιά τους (Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός να μην μπορούν παιδιά να κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια λόγω ασφράγιστου βιβλιαρίου υγείας των γονιών τους).

Μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας και της συζήτησης που έγινε,το περιφερειακό συμβούλιο δεσμεύτηκε να πάρει όλα τα απαραίτητα πρακτικά μέτρα ώστε να σφραγιστούν τα βιβλιάρια όσων αγροτοκτηνοτρόφων αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Τέθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου ΣταυριανουδάκηΜανούσουτο θέμα τουχαρατσώματος των αγροτεμαχίων και το ζήτημα που έχει προκύψει με το χαράτσι της ενεργοποίησης των δικαίωμάτων για τις επιδοτήσεις το οποίο είναι παράνομο αφού το κράτος καλύπτει ανά αγρότη το ανάλογο κόστος για να προχωρήσει η διαδικασία της ενεργοποίησης.

Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους των Χανίων να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους για όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των αγροτοπατέρων που έβαζαν και βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια έως σήμερα και που βάζουν πρόσθετα χαράτσια πέρα από αυτά που καλούνται σήμερα να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες για τα κέρδη των πολυεθνικών. Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα όταν είναι μαζικοί, γίνονται οργανωμένα με βάση το συμφέρον των αγροτών, των εργατών, των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων και εμπόρωνκαι όχι αυτά των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και όλων αυτών που πίνουν το αίμα του λαού για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Όλοι για έναν και ένας για όλους απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε!

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Κραυγή αγωνίας για τον ΒΟΑΚ – «Η ανοχή εξαντλήθηκε»

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προχωρά σε δημόσια παρέμβαση για την τραγική κατάσταση στον ΒΟΑΚ, ζητώντας άμεσα μέτρα προστασίας.

Μήνυμα της ΕΛΜΕ Χανίων προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά: “Οι μαθητές μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου συντελείται «η 1η γενοκτονία του...

Η ΕΛΜΕ Χανίων απευθύνει μήνυμα στους μαθητές για τη σχολική χρονιά 2026-2027, με αναφορές σε προβλήματα υποδομών, εκπαιδευτικές πολιτικές και κοινούς αγώνες.

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: Έναρξη εργαστηρίων 2026-2027 με νέα τμήματα για όλες τις ηλικίες

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ανακοινώνει τα εργαστήρια 2026-2027 με νέα τμήματα για παιδιά, ενήλικες και ΑμεΑ. Εγγραφές 21-27 Σεπτεμβρίου στο dipethekritis.gr.