23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Εν μέσω τουρκικών προκλήσεων ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ και δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη στα Χανιά – Τι λέει η Επιτροπή Ειρήνης

Ημερομηνία:

Στα Χανιά βρίσκεται ο ανώτατος διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe- SACEUR) και Δυνάμεων Η.Π.Α. στην Ευρώπη (US European Command-EU- COM), General Curtis M. Scaparroti.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2016, ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe-SACEUR) και Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη  (US European Command-EUCOM), General Curtis M. Scaparroti, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει αρχικά διμερείς επαφές και ενημερώσεις στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ και ακολούθως ο Α/ΓΕΕΘΑ, μαζί με τον SACEUR, θα επισκεφθούν το Ναύσταθμο Κρήτης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, την 115 Πτέρυγα Μάχης και το Πεδίο Βολής Κρήτης.

Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016»

Να υπενθυμίσουμε ότι 3 έως 7 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α.  Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β.  Η εξάσκηση στην εφαρμογή διαδικασιών διοικήσεως και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ.  Η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

δ.  Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Τι λέει η Επιτροπή Ειρήνης

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική παρουσία του Αμερικανού αρχηγού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) στρατηγού Κέρτις Σκαπαρότι στη στα Χανιά τη Δευτέρα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Την ώρα που πληθαίνουν τα θύματα των πολέμων, που το ΝΑΤΟ και οι άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί  δημιουργούν, αυτή η επίσκεψη έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας.

Την ώρα που εξακολουθούν να πνίγονται πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου και η ΝΑΤΟική αρμάδα μαζί με τους άλλους σχηματισμούς (Frontex) να έχουν αναλάβει κατασταλτικό ρόλο στα Ελληνικά νησιά, η επίσκεψη αυτή είναι επίσκεψη επικυρίαρχου.

Την ώρα που οι επικίνδυνες και προκλητικές δηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία, εντάσσονται στη συστηματική προσπάθεια της τουρκικής ηγεσίας να αμφισβητεί τα νησιά του Αιγαίου και γενικότερα τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Σοβαρές και μεγάλες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που συνεχίζοντας την ίδια πολιτική και σε διατεταγμένη υπηρεσία από την αστική τάξη της χώρας μας παραδίδει  την  εδαφική ακεραιότητα και την  εθνική ανεξαρτησία μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και όλα όσα λένε, χρόνια τώρα, οι αστικές κυβερνήσεις, ότι η συμμαχία Ελλάδας – Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είναι παράγοντας «ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή», ή ότι η ΕΕ εγγυάται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, είναι όλα φούμαρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί, έχοντας καθαρό και χιλιοαποδειγμένο ότι η μόνη λύση για να σταματήσουν είναι το δυνάμωμα του  φιλειρηνικού λαϊκού κινήματος στο πλάι του ταξικού κινήματος και στα πλαίσια αυτά θα κινηθούν και η πρωτοβουλίες της επιτροπής μας για το επόμενο διάστημα.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...