31.8 C
Chania
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2026

Εξελίξεις στην υπόθεση καταστροφής του ιστορικού υδραύλακα στον Αποκόρωνα

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το Τοπικό Συμβούλιο Νέου Χωριού Αποκορώνου αναφέρεται σε εξελίξεις σχετικά με την καταστροφή του αρδευτικού έργου (υδραύλακα) στην τοπική κοινότητα.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξης:

“Εκ των υστέρων, μετά από την αναστάτωση και την έντονη δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε από την αυθαίρετη κατεδάφιση του εναέριου υδραύλακα από το Δήμο Αποκορώνου, χωρίς καμία μελέτη και καμία απόφαση Τοπικού ή Δημοτικού Συμβούλιου και για τον κατευνασμό τον αντιδράσεων, όπως ενημερωθήκαμε, ζητήθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο να πάρει μια απόφαση ως προς την συνέχιση του έργου.

Το Τοπικό Συμβούλιο με ψηφους 4 προς 1, αποφάσισε τη συνέχιση του έργου.

Θεωρούμε άτοπη αυτή την ενέργεια μιας και:

1) δεν υπάρχει καμία εγκεκριμένη μελέτη

2) δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους κατοίκους, ενώ ήδη γνώριζαν τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει

3) κανείς δεν εγγυάται την λειτουργικότητα του έργου

4) ο υδραύλακας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιστορίας του χωριού 70 και πλέον χρόνια

Εμείς βασιζόμενοι στις εύλογες ανησυχίες των κάτοικων και έχοντας στα χέρια μας μέσα σε λίγες ημέρες και εν μέσω περιόδου καραντίνας, 150 υπόγραφες συν 60 διαδικτυακές και παρατηρώντας ήδη την έντονη αλλοίωση του υδροβιότοπου και του οικοσυστήματος της περιοχής, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε την Άμεση εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του υδραύλακα ως είχε και με τα ίδια υλικά κατασκευής.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Κίσσαμος – Κολυμπάρι από 7 έως 17 Σεπτεμβρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Β.Ο.Α.Κ. Χανίων από 7 έως 17 Σεπτεμβρίου 2026, κατά τις ώρες 22:00-06:00, στο τμήμα Κίσσαμος-Κολυμπάρι.

Σύλληψη 21χρονου για άγρα πελατών και παρεμπόδιση κυκλοφορίας στην Κίσαμο

Σύλληψη 21χρονου στην Κίσαμο Χανίων για άγρα πελατών και παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων για τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης συμμετέχει για 4η χρονιά στη 90ή ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, 5-13 Σεπτεμβρίου 2026. Στο Stand 46 του Κτιρίου 15 παρουσιάζει το αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη.