Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Πάω Μπροστά»

Κανένα σχόλιο

Επίδομα 400 ευρώ για κατάρτιση δύο μηνών σε τομείς ψηφιακής τεχνολογίας, μάρκετινγκ ηλεκτρονικών καταστημάτων κ.ά. θα πάρουν 150.000 εργαζόμενοι και άνεργοι του ιδιωτικού τομέα μέσα από το νέο πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» του υπουργείου Εργασίας.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν μισθωτοί και άνεργοι του ιδιωτικού τομέα από όλους τους κλάδους της οικονομίας ηλικίας άνω των 18 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Η αίτηση υποβάλλεται με κωδικούς TAXISnet μέσω της σελίδας voucher.gov.gr και εγκρίνεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Στους φορείς κατάρτισης συγκαταλέγονται και τα Κέντρα Επιμόρφωσης των Πανεπιστημίων.

"Sponsored links"

Οι επιλογές κατάρτισης περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop μέχρι data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Με την έγκριση της αίτησής τους και την επιλογή του φορέα κατάρτισης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά όπως ταυτότητα, αντίγραφο τίτλου σπουδών (τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου), υπεύθυνη δήλωση ότι δεν παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα, πτυχίο γνώσης αγγλικής γλώσσας (αν το απαιτεί το πρόγραμμα).

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων ανά πρόγραμμα.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών με 12 ώρες διά ζώσης εκπαίδευση, 48 ώρες εξ αποστάσεως και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ημερήσια διάρκεια της εκπαίδευσης είναι ως 4 ώρες, ώστε η κατάρτιση να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε διάστημα 2 μηνών.

Με τη λήξη του προγράμματος και αφού πετύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης που θα ακολουθήσουν, οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ, διαφορετικά θα πάρουν το 70%, δηλαδή 280 ευρώ.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 155 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, και θα διατεθεί συνολικά 1 δισ. ευρώ για την κατάρτιση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ανάλογα προγράμματα.

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live