15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άντρες – «Ασέβεια» η μη προσέλευση της κατηγορουμένης

Ημερομηνία:

Στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσήλθε το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους φόβους της, ωστόσο η κατηγορούμενη δεν παρέστη και δια του συνηγόρου της Σάκη Κεχαχιόγλου, ζήτησε μετατροπή του κατηγορητηρίου προς ευνοϊκότερους ποινικούς χαρακτηρισμούς.

Στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων με την ίδια την Ιωάννα να κάνει την αρχή, ενώ σύμφωνα με τους δικηγόρους της, είναι διατεθειμένη να εμφανίζεται σε κάθε δικάσιμο.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής αναφέρθηκε στους λόγους που οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άνδρες, αποκαλύπτοντας πως ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε να εξαιρεθούν από τη δίκη οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι.

Μιλώντας στον Alpha, εξήγησε πως η διαδικασία γίνεται με κλήρωση, ωστόσο η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους. «Η υπεράσπιση προτίμησε άνδρες ενόρκους και εξαίρεσε τις γυναίκες», είπε χαρακτηριστικά o Νίκος Αλεξανδρής, καθώς εκτιμάται ότι οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που πιθανώς, εμπλακούν συναισθηματικά.

«Άνθρωποι που ήθελαν να προστατέψουν την Ιωάννα της είπαν να μην βρεθεί στο δικαστήριο», επισήμανε. Για την επιλογή της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί, είπε:

«Σκεφτείτε τι χαρακτήρα δείχνει, ήταν ασέβεια. Η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να μιλήσει στην κατηγορούμενη. Όποτε αποφασίσει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα είναι εκεί για να την αντιμετωπίσει».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ