Επίκαιρες σκέψεις

Κανένα σχόλιο

Γράφει ο Μανούσος Γ. ΔασκαλάκηςΕπιβάλονται συνεργασίες των αριστερών κομμάτων χωρίς δογματισμούς και αποκλεισμούς

Όλοι θέλετε να είστε πρόεδροι;

Εμείς οι Έλληνες είμαστε ατομιστές. Όλοι θέλουμε να γίνουμε πρόεδροι και ηγούμαστε σε συλλόγους σφραγίδες, και αρχηγοί και ιδρύουμε κόμματα μικρής απήχησης ή κόμματα αποκόμματα- σφραγίδες. Η αριστερά δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα γιατί είναι πολυδιασπασμένη.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΤΩΝ.Ο ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΡΑΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΕΒΛΑΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΥΠΟΥ “ΕΛΙΑΣ” ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ. ΜΕΣΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΔΗΜΑΡ και όποιος άλλος θεωρεί εαυτόν κεντροαριστερό , και αριστερό.Το Κ.Κ.Ε βεβαίως δεν το αφορά γιατί έχει αποκλείσει εαυτόν μην και μολυνθεί από “καθεστωτικές” συνεργασίες. Ίσως να περιμένει να έρθει η ώρα ώστε να βοηθήσει το Κ.Κ.Κίνας για να διώξει τις πολυεθνικές που το ίδιο έφερε στην αχανή του χώρα.
Η επαναστατική γυμναστική μπορεί να περιμένει, γιατί είναι η κατάσταση επείγουσα και τα προβλήματα μαζί με αυτούς που υποφέρουν περιμένουν στη γωνία.

"Sponsored links"

Ο χυδαίος λαϊκισμός εχθρός της Δημοκρατίας
Όταν βούλιαξε το πολιτικό σύστημα στην Ιταλία πνιγμένο από την διαφθορά, ξέρετε ποιον ανέδειξε ο Ιταλικός λαός ως ηγέτη του;
ΤΟΝ ΣΥΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
Οι λαοί και οι πλειοψηφίες δεν έχουν πάντα δίκιο. Θυμηθείτε ότι και ο Αδόλφος Χίτλερ με τους Ναζί, ανεδείχθη στη Γερμανική δημοκρατία της Βαϊμάρης, ως Καγκελάριος παίρνοντας {μόλις βέβαια 33%} αλλά ήλθε πρώτο κόμμα στις εκλογές. Η Δημοκρατία όμως είναι¨ “το καλύτερο από τα πολιτεύματα επειδή δεν έχει εφευρεθεί άλλο καλύτερο.” Όπως είπε κάποτε “ο πατέρας της νίκης” Άγγλος πρωθυπουργός σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ. Ας το δεχτούμε λοιπόν, -το μοναδικό δημοκρατικό πολίτευμα της ιστορίας- ύστερα από την αρχαία άμεση Αθηναϊκή Δημοκρατία, και με τα αρνητικά του.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live