Επίκαιρη Ερώτηση του Π. Πολάκη σχετικά με τη μη λειτουργία Γυμνασίου στη Γαύδο

Κανένα σχόλιο

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,σχετικά με τη μη λειτουργία Γυμνασίου στο ακριτικό νησί της Γαύδου, κατά το σχολικό έτος 2022-2023. Με την απόφαση του αυτή το Υπουργείο Παιδείας στερεί το συνταγματικό δικαίωμα  δυο μαθητών του νησιού στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υποχρεώνει την οικογένεια να χωριστεί και βάζει επιπλέον εμπόδια σε όποιον μελλοντικά θα ήθελε να γίνει μόνιμος κάτοικος του ακριτικού αυτού νησιού, που αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, εν μέσω μάλιστα απαράδεκτων γεωπολιτικών αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων.

Η Υφυπουργός παιδείας κ. Μακρή, η οποία απάντησε στην ερώτηση, έκανε σαφές ότι το Υπουργείο Παιδείας εμμένει στην απόφαση του για τη μη λειτουργία Γυμνασίου στη Γαύδο επικαλούμενη παιδαγωγικούς λόγους κοινωνικοποίησης των μαθητών ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει σχετική εισήγηση από τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Χανίων τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ανοίξει το Γυμνάσιο και η οικογένεια να παραμείνει στο νησί,φέρνοντας το θέμα ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κάλεσε δε προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να δείξει εμπράκτως την ευαισθησία του για τις ακριτικές περιοχές, όχι μόνο «σουλατσάρωντας» σε αυτές τα Σαββατοκύριακα αλλά δίνοντας εντολή για το άνοιγμα του Γυμνασίου της Γαύδου.

"Sponsored links"

Τα σχετικά video εδώ:

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live