21.8 C
Chania
Friday, October 11, 2024

Επίσκεψη μαθητών από την Αυστραλία στην Αντιπεριφέρεια

Ημερομηνία:

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκαν σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, οι μαθητές του Γυμνασίου Alphington Grammar Schoolστην VictoriaΑυστραλίας, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο και τη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Νικόλαο Κουκουβιτάκη και Δρ VivianneNikouαντίστοιχα, στα πλαίσια ενός ταξιδιωτικού προγράμματος στην Ελλάδα, το οποίο περιείχε επίσκεψη των μαθητών στην Κρήτη, μεταξύ άλλων περιοχών της Ελλάδας όπως τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η εξοικείωση των μαθητών του σχολείου – πολλοί εκ των οποίων έχουν ρίζες ελληνικές ή επαφή με την Ελλάδα – με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα.

Ο κ. Βουλγαράκης κάλεσε τα παιδιά να επισκεφτούν τα μνημεία της πόλης με αναφορά στους συμμάχους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και το Συμμαχικό Νεκροταφείο, επισημαίνοντας ότι οφείλουμε τη σημερινή ειρήνη σ’εκείνους που έπεσαν μαχόμενοι ενάντια στο φασισμό, μια αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία η οποία δυστυχώς δεν «έσβησε» με τον πόλεμο, αλλά διεισδύει επικίνδυνα στον πολιτικό χώρο και απειλεί την ειρήνη παγκοσμίως.

Τέλος οι μαθητές προσέφεραν δώρα στον κ. Βουλγαράκη, ο οποίος τους κάλεσε να ξαναέρθουν για διακοπές στην Κρήτη, προσφέροντας με τη σειρά του αναμνηστικά δώρα στους υπευθύνους και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου και τα παιδιά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ