21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίσπευση εκσυγχρονισμού των κτιρίων των Δικαστηρίων στην Κρήτη ζήτησε ο Περιφερειάρχης από τον κ. Τσιάρα

Ημερομηνία:

Την επίσπευση των διαδικασιών για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Δικαστηρίων στην Κρήτη που είναι και αίτημα των φορέων στο νησί, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης  μιλώντας στα εγκαίνια της λειτουργίας στην νέα Διεύθυνση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Ο κ. Αρναουτάκης απευθυνόμενος στο Υπουργό  αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις ανάγκες για  όλη την Κρήτη, ενώ στην αναφορά του για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Νεάπολη Λασιθίου ο κ. Τσιάρας έκανε δημόσια δεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη να συνυπογραφεί δηλαδή αμέσως μετά τις γιορτές προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας για την ανακατασκευή και αξιοποίηση από την Δικαιοσύνη  των εγκαταλελειμμένων σήμερα  κτηριακών  εγκαταστάσεων που βρίσκονται δίπλα στα Δικαστήρια και ανήκουν στην κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου.

Η πρόταση του κ. Αρναουτάκη και η επιτόπου αποδοχή της από τον κ. Τσιάρα χειροκροτήθηκε θερμά απ‘ όλους τους παριστάμενους και ιδιαίτερα από το προεδρείο του Δικηγορικού συλλόγου Λασιθίου. Μάλιστα η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου Σοφία Τσαγκαράκη παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη για την πρόταση-στήριξη και τον Υπουργό για την αποδοχή της, προσθέτοντας επίσης, πως «Σήμερα αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης ενδιαφέρεται και λειτουργεί πραγματικά για όλη την Κρήτη». Τις θερμές του επίσης  ευχαριστίες  εξέφρασε στον Υπουργό και στον Περιφερειάρχη ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Λασιθίου Γιώργος Καραμανωλάκης.

Για το θέμα της Νεάπολης, όπως και τα άλλα ζητήματα, μίλησαν Περιφερειάρχης και Υπουργός, τους οποίους και ευχαρίστησε, όπως και όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους η Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κωνσταντίνα  Παναγιωτοπούλου. Η κα Πρόεδρος, επιπλέον ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια για την υποστήριξη στην διοργάνωση της ημερίδας που πραγματοποίησε χθες στο Πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Ο Περιφερειάρχης για την παρουσία του στην εκδήλωση  στο νέο κτήριο, ανέφερε:

Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στη νέα έδρα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Σε έναν χώρο αναβαθμισμένο, σύγχρονο και λειτουργικό, ο οποίος ανταποκρίνεται στο υψηλό κύρος του θεσμού, αλλά πολύ περισσότερο καλύπτει τις ανάγκες των Δικαστών, των Δικαστικών Υπαλλήλων και όλων των πολιτών που σε καθημερινή βάση επισκέπτονται το νέο κτήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου.” Ο κ. Αρναουτάκης επίσης ευχήθηκε την κα Πρόεδρο, όλους τους Δικαστικούς λειτουργούς, τους Υπαλλήλους ευχόμενος καλή δύναμη στο έργο τους.

Παράλληλα πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι: Για την Περιφέρεια Κρήτης η αναβάθμιση των δημοσίων κτηριακών υποδομών αποτελεί μια σταθερή προτεραιότητα, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται και η αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα βελτιώνεται και η καθημερινότητα των δημοσίων λειτουργών αλλά και των πολιτών που επισκέπτονται μια δημόσια υπηρεσία.

Ιδιαίτερα για τον τομέα τη Δικαιοσύνης, οι κτηριακές υποδομές αποτελούν ένα μείζον ζήτημα που μας απασχολεί όλους. Με αυτό το δεδομένο συγχαίρουμε την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, την Πρόεδρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου και όλους όσοι εργάστηκαν για τη μεταστέγαση ενός Δικαστηρίου που δέχεται μεγάλο όγκο υποθέσεων». 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...