17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ: «Η ΕΥΠ όφειλε να προστατεύει τους στρατηγούς αντί να τους παρακολουθεί»

Ημερομηνία:

«Σε περίοδο πολέμου εαν συλληφθεί κάποιος, ο οποίος παρακολουθεί τις στρατιωτικές επικοινωνίες ή τις επικοινωνίες των διοικητών των μειζόνων σχηματισμών και των Αρχηγών, ξέρετε ότι στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα είναι Εσχάτη Προδοσία» επισήμανε ο Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Καμπάς, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς μιλώντας στο Kontra24 χαρακτήρισε την παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων πολύ επικίνδυνη για την εθνική άμυνα και την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Μάλιστα διερωτήθηκε «σε ποια χέρια μπορεί να έφτασαν οι υποκλαπείσες συνομιλίες των στρατηγών».

«Μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς», επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας «ανεπίτρεπτο μετά από τόσα χρόνια που ξεφύγαμε από τη δικτατορία να συζητάμε για παρακολουθήσεις στρατηγών εν έτει 2022».

«Πενήντα χρόνια μετά ξαναζούμε παρακολουθήσεις στρατηγών και πράγματα για τα οποία κάποτε γελούσαμε», πρόσθεσε.

Για τον ρόλο της ΕΥΠ είπε ότι «μέσα στην αποστολή της είναι και η αντικατασκοπεία. Δηλαδή η προσπάθεια και δράση έτσι ώστε να προστατεύονται όλοι οι θεσμοί και οι παράγοντες και οι διοικητικοί παράγοντες του Κράτους, από τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες ξένων κρατών».

«Όταν ήμουν αρχηγός» εξήγησε ο στρατηγός, «ζητούσα από την ΕΥΠ να προστατεύει τις επικοινωνίες μου για να είμαι σίγουρος ότι δεν με “ακούνε” από την Τουρκία».

Ο Στρατηγός επεσήμανε ότι η ΕΥΠ «όφειλε να προστατετεύει όλους αυτούς που παρακολουθούσε. Μιλάω για τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Κλάδων βεβαίως».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...