16.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Επεισόδια έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου για τους πρόσφυγες – Ρίψη δακρυγόνων

Ημερομηνία:

Τα επεισόδια προκλήθηκαν καθώς στο χώρο μπροστά από το δημαρχείο συγκεντρώθηκε μερίδα πολιτών, η οποία αντιδρά στην έλευση προσφύγων στην Κρήτη. Η ομάδα αυτή είχε εδώ και μέρες κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα καλείται να συζητήσει το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη.Άμεσα αντέδρασε ομάδα αντιφασιστών που συγκεντρώθηκε επίσης στο δημαρχείο και ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, που είχε ως αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να ξεκινήσουν επεισόδια με ανταλλαγή αντικειμένων, αλλά και συμπλοκές πρόσωπο με πρόσωπο. Τραυματίστηκε μάλιστα ένα άτομο από την ομάδα των διαμαρτυρόμενων κατά των μεταναστών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο σημείο βρισκόταν από την πρώτη στιγμή ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, η οποία όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια έκανε ρίψη χημικών, ώστε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Τελικά, οι δύο πλευρές αντιπαρατάχθηκαν και ενδιάμεσα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Όλα αυτά σημειώθηκαν  μπροστά από το 2ο δημοτικό σχολείο την ώρα που λειτουργούσε. Λόγω των χημικών, οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν τους μικρούς μαθητές μέσα στις τάξεις για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποστηρίζουν ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Στο Ρέθυμνο έφτασε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Αντρέας Δασκαλάκης.

GOODnet.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κληρικοί στο πλευρό των αγροτών – Επιστολές στήριξης από Μητροπολίτες

Σε μέγιστο κοινωνικό ζήτημα έχουν εξελιχθεί οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με...